Cei doi piloti ai echipei Ducati, Andrea Dovizioso si Michele Pirro au terminat pe locul 6, respectiv locul 7 competitia ce s-a tinut la San Marino, cu ocazia celei de-a 13-a runde a Campionatului Mondial MotoGP. Aceasta etapa s-a desfasurat pe circuitul Mondial de la Misano.
Dovizioso, care a plecat de pe randul 2 dupa ce s-a calificat ca fiind al sasea cel mai rapid, s-a luptat pentru locul 4 in primele ture cu Marques, Pedrosa si Vinales. La cea de-a 11-a tura, pilotul italian a ajuns pe locul 6 mentinandu-se pe aceasta pozitie pana la finalul competitiei.
Pirro a inceput concursul inlocuindu-l pe Iannone care s-a accidentat vineri dimineata. Ca tester al echipei Ducati, Pirro a plecat de pe locul 2, fiind calificat al 2-lea cel mai rapid. Insa, dupa prima tura, el  a ajuns pe locul 9. La cea de-a 23-a tura a reusit sa ocupe locul 7 pe care s-a si mentinut pana la finalul cursei.

Clasementul echipei Ducati la GP-ul statului San Marino

gp-ul-statului-san-marino
Andrea Dovizioso  – Locul 6
Pilotul declara ca se astepta la un rezultat mai bun. Din nefericire, tine acesta sa spuna, inca se lupta cu motocicleta sa asupra careia nu are control tot timpul, aceasta lipsa simtindu-se cu fiecare tur facut. Pentru a reduce aceasta lipsa, spune el a fost nevoie de foarte mult efort si energie din partea sa ca pilot. Ialianul crede ca moderarea energiei in asa fel incat sa nu suprasolicite motocicleta inca din primele ture,  l-ar fi ajutat sa aiba rezultate mai bune
Michele Pirro  – Locul 7
Ca si Dovizioso, crede ca rezultatele puteau fi mai bune. Insa, justifica acest lucru prin faptul ca participarea ocazionala la competitii este insuficienta atunci cand se doresc rezultate excelent. A incercat sa fie cat se poate de consecvent si sa nu finalizeze cursa mai departe de colegul sau de echipa, Dovizioso. Ii multumeste echipei Ducati pentru incredere si ii transmite lui Iannone, in primul rand insanatosire grabnica, anuntandu-l, de asemenea, ca a avut grija de motocicleta sa, urmand ca la urmatoarea competitie sa i-o inapoieze in cele mai bune conditii.

Foto: freepik