Echipa Ferrari se pregateste pentru GP-ul Statelor Unite, care se va desfasura pe circuitul Austin, Texas, weekendul urmator.
Circuitul Austin prezinta o pista anti-orara cu design unic, imprumutand totodata elemente ale unor viraje cunoscute din F1. Virajul 1 reprezinta un ac de par de stanga in urcare, virajul 11 fiind un alt ac de par cheie unde vehiculele franeaza si vireaza in acelasi timp.

Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen despre GP-ul Statelor Unite

Sebastian Vettel se refera la aceasta etapa din Texas, declarand ca a asteptat mult timp acest moment, cu atat mai mult cu cat anul trecut echipa Ferrari a avut o prestatie buna. Totodata, pilotul german sustine ca ultimele 4 etape ale competitiei se dovedesc a fi intotdeauna destul de promitoare. Astfel ca, daca in Japonia echipa Ferrari a cunoscut un progres in ceea ce priveste performantele obtinute, urmatoarea experienta, cea oferita de GP-ul Statelor Unite, se anunta a fi una si mai buna.

Tot legat de etapa din Japonia, Vettel spune ca rezultatele puteau fi mult mai bune, avand in vedere ca masinile cu care au participat au fost imbunatatite tehnic, lucru care s-a simtit, de altfel, pe parcursul concursului. Primul sector al circuitului Austin seamana cu cel din Japonia , in cazul ultimului sector lucrurile stand diferit, acesta din urma dovedindu-se a fi ceva mai lent.

La randul sau, Kimi Raikkonen considera cursa din cadrul acestei competitii ca fiind una oportuna pentru echipa Ferrari, sperand, in acelasi timp, sa aiba un weekend bun. Insa, avand in vedere circuitul, este de greu de spus cina va fi cel mai rapid si cum anume se va prezenta duminica aceasta Ferrari, adauga el.  Designul circuitului este unul placut si, continua Kimi, va oferi atat pilotilor cat si spectactorilor un spectacol foarte bun.
GP-ul Statelor Unite

Foto: freepik