Cursa care s-a desfasurat pe circuitul MotorLand la GP-ul de la Aragon s-a dovedit a fi pentru cei doi piloti ai echipei Ducati – Andrea Dovizioso si Michele Pirro – una destul de dificila. Dovizioso a iesit pe locul 11, iar Pirro pe locul 12.
Desi inainte de cursa, la incalzire, a terminat  pe locul 4, in competitie lucrurile au devenit mai complicate pentru Andrea Dovizioso. Pilotul a avut un start promitator, in primele ture fiind printre primii in cursa. Din nefericire, insa, o scadere a aderentei datorata uzurii anvelopelor l-a determinat pe italian sa incetineasca ritmul. Astfel, in ultimele ture ale competitiei acesta a pierdut mai multe pozitii, terminand cea de-a 14-a runda a sezonului pe locul 11.
 La randul sau, Michel Pirro a terminat initial, la incalzire, pe un promitator loc 9, desi in competitie nu a avut un inceput prea bun. Ca si in cazul lui Dovizioso, motocicleta i-a creat probleme pe parcursul cursei, insa, cu toate acestea, el a reusit sa castige cateva pozitii, terminand cursa pe locul 12.

Rezultatele echipei Ducati la GP-ul de la Aragon

  GP-ul de la Aragon
Andrea Dovizioso se declara nemultumit de rezultate, dat fiind munca depusa pentru aceasta competitie. In plus, avand in vedere cum au evoluat lucrurile la incalzire, a fost aproape sigur ca in aceasta etapa va putea ajunge pe podium.
Din pacate insa, dupa primele 4 ture, anvelopele au inceput sa-i creeze probleme, determinandu-l sa incetineasca ritmul, motiv pentru care a pierdut mai multe pozitii in ultimele ture.
In concluzie, discutand si cu Michelin aceasta situatie, Dovizioso se declara extrem de dezamagit deoarece, in ciuda muncii depuse, rezultatele nu au fost pe masura.
 Michel Pirro se pronunta si el in legatura cu GP-ul de la Aragon, sustinand ca desi planul a fost de a termina in primii 10, conditiile au fost de asa natura incat nu a putut duce acest plan la sfarsit. Problemele avute cu anvelopele pe parcursul cursei l-au convinsa ca singurul lucru realizabil este de a finaliza cursul. Este la fel de dezamagit ca Dovizioso in privinta rezultatelor, cu atat mai mult cu cat echipa Ducati, considera el, avea potentialul de a finaliza aceasta cursa in primii 10.

Foto: freepik