Locuitorii din Glasgow au fost indemnati sa fie mai atenti cu mediul inconjurator, facand “mici modificari”.
Intreprinderea sociala ApparelXChange, cu sediul in St. Enoch Centre, a lansat in preajma Craciunului o campanie avand ca scop sa ii indemne pe oameni sa aiba un comportament mai ecologic in perioadele festive. “Credem ca nimeni nu ar trebui sa stea deoparte in ceea ce priveste eforturile personale ce tin de solutionarea crizei climatice, asa ca mentinem accesibilitatea si disponibilitatea in centrul a tot ceea ce facem”, a declarat directorul fondator al ApparelXChange, Izzie Eriksen.
Suntem de parere ca 2020 a fost un an incredibil de dificil pentru  familii si pentru tineri si ca nu intotdeauna pare posibil sa fii un “consumator constient”, astfel ca ne dorim sa incurajam si sa sprijinim oamenii sa faca schimbarile minime pe care le pot gestiona. Toata lumea este gestionata sa faca mici modificari, iar impreuna aceste schimbari vor face o mare diferenta” a mai spus Eriksen, evidentiind hashtagul #WeeChanges.

Sub acest hashtag si cu scopul unor perioade mai prietenoase cu mediul, cel putin in perioada sarbatorilor de iarna, compania a postat zilnic o serie de ponturi si indicii utile pe conturile de social media.
Modificarile simple la care i-au invitat pe oameni au inclus utilizarea hartiei reciclabile pentru impachetarea cadourilor, cumpararea de cadouri la mana a doua si folosirea de pungi reutilizabile atunci cand merg la cumparaturi.

Compania Zero Waste Scotland i-a incurajat, de asemenea, pe scotieni sa inceapa o noua traditie sustenabila care pastreaza bucuria sarbatorii sfinte, insa fara risipa.

Catherine Bozec, purtator de cuvant pe divizia de re-utilizare la Zero Waste Scotland, a spus ca „exista foarte multe moduri mici in care locuitorii din Scotia isi pot reduce deseurile si emisiile de carbon”. „Poate fi ceva foarte simplu, de pilda sa iti faci propria hartie de ambalat sau sa ceri celor dragi sa-ti cumpere cadourile la mana a doua” a mai spus ea.

Sursa: https://www.glasgowtimes.co.uk/news/18964297.glasgow-urged-kinder-environment/

Foto: freepik