Circuit of the Americas a fost gazda unui Mare Premiu entuziasmant, cu Kimi Raikkonen câștigând pentru prima oară după aproape șase ani o cursă de Formula 1.

Cine a spus că e gata campionatul?

Kimi Raikkonen a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii după ce o cursă fabuloasă i-a adus pe primii trei piloți unul în spatele celuilalt în ultima parte a ei. Cei trei – Raikkonen, Max Verstappen și Lewis Hamilton – și-au menținut pozițiile într-un final remarcabil, în timp ce Sebastian Vettel s-a clasat al 4-lea și își menține șansele la titlu cu trei curse înainte de finalul sezonului.

În sala de așteptare dinaintea prezentării podiumului, un moment amuzant a avut loc când Raikkonen l-a întrebat – sincer – pe Hamilton dacă a câștigat campionatul în fața lui Vettel. 70 de puncte îi despart pe cei doi, germanul oferindu-și o nouă săptămână de răgaz înainte de un deznodământ așteptat de mulți.

Marele Premiu în sine a fost extrem de spectaculos – de la startul excelent al lui Raikkonen la lupta în trei de la final, câștigată de finlandez. Pentru Verstappen, locul secund a venit pe fondul plecării din coada grilei, de pe locul 18. Olandezul a încântat cu o nouă revenire senzațională, similară celei din Rusia, și nu mult i-a lipsit pentru a urca pe prima treaptă a podiumului.

Pilotând pe o strategie cu două opriri – spre deosebire de ceilalți fruntași – Hamilton a fost nevoit să se mulțumească cu locul al 3-lea și va ști că rivalul său de la Ferrari va trebui să câștige toate cele trei curse rămase fără ca britanicul să strângă 5 puncte pentru a-i „sufla” titlul mondial. Locul 4 al lui Vettel a venit după ce germanul a fost nevoit să treacă de Valtteri Bottas în ultimul tur al cursei, finlandezul trecând linia de sosire al 5-lea.

Formula 1 SUA: Raikkonen câștigă o cursă extraordinară

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik