Campionul mondial en-titre și-a trecut în palmares încă o victorie, cea de-a 64-a a carierei. Britanicul a fost însoțit pe podium de coechipierul Bottas și de Max Verstappen de la Red Bull. Primii trei clasați au făcut un singură oprire la boxe, strategia câștigătoare fiind un stint cu pneurile Soft și apoi Medium până la final.

Sebastian Vettel a încheiat doar pe locul 4 în ciuda unui start bun care l-a văzut urcând pe locul 2 înaintea lui Bottas. A fost însă primul pilot care a intrat la boxe pentru a schimba pneurile și singurul din primii 8 care au ales să facă două opriri. Strategia celor de la Ferrari a fost însă una lipsită de succes, a doua intare la boxe sub Virtual Safety Car fiind o decizie cel puțin ciudată din cauza căreia germanul a fost retrogradat de pe locul 2 pe locul 4.

Daniel Ricciardo încheie cursa pe locul 5, în ciuda faptului că a corectat recordul de cursă al circuitului de lângă Barcelona.

Kevin Magnussen aduce din nou puncte pentru Haas. Danezul a fost al 6-lea la sfârșitul unei curse în care Haas a fost din nou cea mai bună echipa din spatele celor 3 mari. Carlos Sainz este al 7-lea pentru Renault. Un rezultat excelent pentru el și pentru echipă, obținut cu noroc. În ultimele 4 tururi, aceeași problemă care l-a împiedicat pe coechipierul Hulkenberg să acceadă în Q2 a apărut și la monopostul lui Sainz. Îndrumat de pe pitwall, spaniolul a reușit să ajungă la finish.

Locul 8 i-a revenit celuilalt spaniol de pe grilă, Fernando Alonso. El a închiat cursa la 3 secunde în urma lui Sainz. Sergio Perez a fost al 9-lea pentru Force India. O cursă curată pentru mexican. El a profitat de abandonurile celor din fața sa și și-a văzut de treabă. Strategia inversă față de Sauber i-au permis mexicanului să urce pe locul 9 în utlimele tururi ale cursei.

Din nou puncte pentru debutantul Leclerc. Monegascul a terminat pe locul 10 într-o cursă în care a plecat de pe locul 14. Și el a beneficiat de ceva abandonuri din fața sa, dar mai important, a făcut o cursă fără greșeală, grație căreia Sauber ajunge la un total de 11 puncte în clasamentul general al constructorilor.

Stroll, Hartley, Ericsson și Sirtokin au fost ultimii clasați în cursă. Cinci piloți însă au abandonat: Vandoorne (problemă la cutia de viteze), Ocon (cutie de viteze), Raikkonen (PU), Hulkenberg (acroșaj cu Grsojean). Gasly (acroșaj cu Grosjean), Grosjean (tete-a-queue și acroșaj).

După M.P. al Spaniei Lewis Hamilton își exinde avansul în fruntea clasamentului general, având un total de 95 de puncte cu 17 mai multe decât Sebastian Vettel. În clasamentul constructorilor Mercedes ia un avans și mai mare fiind cu 27 de puncte înaintea celor de la Ferrari (153 la 126).

Articol oferit de pitstops.ro

Foto: freepik