FRANCEZII DE LA RENAULT SE MÂNDRESC CU MOTOARELE PROPUSE PENTRU 2017, ȘI SPUN CĂ ACESTEA AU DEPĂȘIT PARAMETRII DE PERFORMANȚĂ PE CARE ÎI STABILISERĂ.

Renault s-a confruntat cu probleme de fiabilitate sistemului a ERS în timpul testelor din presezon, care nu le-au permis să ruleze la capacitate maximă. Cu toate acestea monopostul RS17 a fost cu aproape trei zecimi de secundă mai rapid față de cel din sezonul trecut.

Managerul echipei, Cyril Abiteboul, spune că acest lucru se datorează noilor motoare dezvoltate la baza din Viry-Chatillon.

„Cred că ne-am atins obiectivul și aș putea spune chiar că l-am și depășit, însă trebuie să ținem cont de problemele de fiabilitate. Am venit cu o arhitectură a motorului complet nouă. Asta a reprezentat o mare provocare, astfel că problemele de fiabilitate nu ne-au surprins. Ne așteptam să avem anumite dificulăți. Însă, vestea bună este că motorul este performant, ” a declarat Abiteboul, conform site-ului motorsport.com.

De pe urma noilor motoare va profita cecl mai mult Red Bull, despre care Abiteboul spune că va putea concura cu rivalele Mercedes și Ferrari pentru titlul mondial.

„Cu siguranță se vor putea lupta pentru campionat. Știm asta și vom face tot ce putem ca să le dăm posibilitatea să facă asta, ceea ceînseamnă că de la prima cursă trebuie să livrăm un motor fiabil,” a adăugat francezul.

Renault a terminat sezonul trecut pe poziția a noua, cu doar 8 puncte, în timp ce Red Bull s-a clasat pe locul secunt cu aproape 300 de puncte în urma nemților de la Mercedes.

Articol preluat de pe pitstops.ro

Foto: freepik