Sebastian Vettel a fost surclasat de Max Verstappen, care a condus Marele Premiu al Mexicului de la un capăt la altul, câștigând.

Istoria s-a repetat în Mexic, unde la capătul a 71 de tururi Max Verstappen a câștigat Marele Premiu, urmat in clasament de Vettel, Raikkonen si Hamilton. Britanicul de la Mercedes a câștigat campionatul cu două runde rămase din sezon, la fel ca în 2017, dar a trebuit să se mulțumească doar cu locul 4 la capătul unei curse foarte dificile în ce privește gestionarea condițiilor circuitului.

Verstappen a avut o plecare bună de pe poziția a doua a grilei de start și l-a depășit pe coechipierul său, Daniel Ricciardo, trecând în frunte și rămânând acolo până la final. Cursa olandezului a părut una singuratică din acel moment, în timp ce în spatele lui s-au dat dueluri interesante pentru podium. Victoria este a 5-a din cariera olandezului și a patra a celor de la Red Bull în acest sezon.

Sebastian Vettel a ocupat locul 2 – insuficient pentru a-și menține șansele matematice în picioare. Plecând de pe locul 4, germanul de la Ferrari s-a duelat cu Valtteri Bottas în primele viraje, cei doi asistând la alte lupte în fața lor. Cu un start dezastruos de pe loc, Ricciardo a căzut pe locul 3, în timp ce Kimi Raikkonen a fost depășit de Renault-ul lui Carlos Sainz. În final, atât Sainz cât și Ricciardo au fost nevoiți să abandoneze cu probleme mecanice.

Ricciardo a făcut-o chiar în ultima parte a cursei, în mijlocul unui duel pentru poziția secundă pe care-l ducea cu fostul său coechipier, Vettel, acesta reușind să recupereze excelent într-un stint secund foarte reușit. Fiind alături de Raikkonen singurul care a rulat pe o strategie cu o singură oprire la boxe, Ricciardo reușise să-l țină în urmă pe mai-rapidul pilot Ferrari, însă unitatea sa de putere a cedat cu mai puțin de zece tururi înainte de final. A fost al optulea abandon dintr-un sezon dificil pentru australian – unul pe care va dori să-l uite cât de curând.

Pe circuit, Red Bull a acționat trecându-l pe Verstappen pe o mapare mai puțin agresivă a motorului, însă avansul olandezului i-a permis să ajungă fără probleme la final. Vettel l-a urmat la peste 15 secunde, iar Raikkonen a urcat pe a treia treaptă a podiumului, în fața celor doi piloți Mercedes.

Formula 1 Mexic: Vettel pe locul 2, Verstappen se impune

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik