Sebastian Vettel s-a impus la Silverstone în canicula britanică după ce două perioade de safety car au condimentat partea finală a cursei.

Încă de la start, Sebastian Vettel și-a arătat intenția de a-și mări avansul în clasamentul general, pe care acum îl conduce cu 8 puncte. Germanul a țâșnit mai bine decât favoritul local și pole-man-ul Lewis Hamilton, preluând conducerea cursei încă din primul viraj.

Situația a fost complicată în ultima parte a Marelui Premiu de un accident al lui Marcus Ericsson și apoi de un incident între Carlos Sainz și Romain Grosjean, fiecare dintre ele aducând o perioadă scurtă de safety car pe circuit. Cu Mercedes optând să-și tina mașinile pe circuit, cărtile au fost astfel amestecate, Valtteri Bottas ajungând să conducă la restart pe pneuri medium mai lente, în timp ce Hamilton revenise în top 3 după ce a fost învârtit în primul tur de către Kimi Raikkonen.

Incidentul a avut loc chiar în primele viraje, britanicul fiind pe rând depășit de Vettel și coechipierul său, având de rulat pe o trasă exterioară când Raikkonen s-a infiltrat la rându-i pe interior. Cele două mașini s-au atins, Hamilton răsucindu-se și continuând cursa din spatele plutonului, în timp ce Raikkonen a primit o penalizare cu 10 secunde. În final, pilotul Mercedes a încheiat al doilea, finlandezul având câștig de cauză în a doua mașină Ferrari în fața conaționalului Bottas, căzut până pe locul 4.

Finalul a fost unul entuziasmant, diferențele de viteze dintre mașini făcând ca atacurile spectaculoase să apară între favoriți. Vettel a avut nevoie de tururi bune pentru a reuși manevra decisivă în fața lui Bottas, atacând tăios în Brooklands. Finlandezul l-a lăsat mai apoi pe coechipierul său, Hamilton, să plece în urma germanului, conștient că nu are ritmul necesar să revină în joc. Raikkonen a profitat de situație, trecând ușor de Bottas ca urmare a multiplelor sale greșeli apărute in ultimele tururi.

Ziua i-a aparținut lui Vettel, care a întrerupt o serie impresionantă de patru victorii la rând ale lui Hamilton și Mercedes pe circuitul lor „de casă”.

Foto: freepik