SFÂRȘITUL PARE SĂ FI VENIT PENTRU MANOR RACING DUPĂ CE ÎNCERCĂRILE DE A GĂSI UN INVESTITOR PENTRU ECHIPĂ S-AU DOVEDIT A FI FĂRĂ SUCCES.

Colapsul grupării britanice vine la trei săptămâni după ce aceasta a intrat în insolvență, fiind preluată de firma FRP Advisory în cadrul schemei de administrare folosită.

„În ultimele luni, managementul echipei a lucrat încontinuu pentru a aduce noi investiții pentru a asigura viitorul pe termen lung al ei, dar din păcate nu a reușit să o facă în durata limitată de timp avută la dispoziție, astfel încât Just Racing Servicies [compania care deține Manor] a intrat în insolvență,” se arată într-un comunicat FRP Advisory.

Aceasta a anunțat vineri că încercările ei de a salva echipa au eșuat în ciuda tratativelor pe care le-a dus cu un număr de potențiali investitori. Angajații vor fi plătiți la finalul lunii ianuarie, și au fost înștiințați că marea lor majoritate își vor pierde locul de muncă începând de marți.

„Este regretabil că echipa își va închide ușile,” a spus Geoff Rowley de la FRP Advisory. Acesta a mai spus că „Manor este un nume mare în motorsportul britanic, iar echipa a realizat multe în ultimele două sezoane, sub conducerea nouă,” adăugând că întreținerea ei ar fi necesitat investiții continue considerabile.

„Doresc să mulțumesc tuturor angajaților pentru susținerea și profesionalismul arătat în această perioadă dificilă. Vom iniția procesul de eliberare al posturilor marți, după ce aceștia vor fi plătiți în întregime pentru luna ianuarie.”

manor racing

Deși Manor ar putea să-și facă reapariția în caz că ce a rămas din companie va fi preluat de noi proprietari, acesta este aproape sigur sfârșitul prezenței brandului sub această formă în Formula 1. Cu doar două luni înainte de prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei de pe 26 martie, timpul ar putea fi mult prea scurt pentru ca echipa să fie relansată.

Actualul proprietar, Stephen Fitzpatrick, și-a exprimat opinia că MP al Braziliei, în care clasarea pe locul 9 a lui Felipe Nasr a retrogradat Manor pe ultima poziție a clasamentului constructorilor, a fost decisiv. Echipa a ratat astfel șansa unui premiu cu peste 10 milioane de euro mai mare la final de sezon.

Manor a intrat în Formula 1 în anul 2010 sub denumirea Virgin Racing, acumulând în total doar 3 puncte în cele șapte sezoane petrecute în sport. Unul a venit în 2016, când Pascal Wehrlein s-a clasat al 10-lea în MP al Austriei, celălalte două fiind aduse de regretatul Jules Bianchi cu locul 9 obținut la Monaco, în 2014.

La startul sezonului Formulei 1 au rămas astfel zece echipe. Piloții de anul trecut ai Manor au rămas în sport, Wehrlein urmând să piloteze pentru Sauber în timp ce Esteban Ocon va concura pentru Force India.

Articol preluat de pe http://www.pitstops.ro

Foto: freepik