Un incident între Hamilton și Sebastian Vettel într-un prim tur plin de scântei a făcut ca duelul pentru victorie să se dea între britanic și celălalt pilot Ferrari, pole-man-ul Raikkonen. La capătul unei lupte de anduranță, Hamilton a realizat mutarea decisivă în turul 45 din cele 54, depășindu-l pe finlandez la intrarea în primul viraj.

A fost o mutare care a recompensat o cursă foarte bună făcută atât strategic, cât și sportiv, de către pilotul Mercedes. Lunga linie de start-sosire a făcut ca după start cele trei mașini din frunte să fie una în spatele celeilalte în șicană, dar păstrându-și pozițiile. Scânteile au sărit imediat apoi, când Hamilton a încercat depășirea rivalului său, Vettel, pe exteriorul șicanei secunde.

Mutarea a fost riscantă, dar britanicul a avut câștig de cauză, păstrându-și trasa exterioară în timp ce Vettel nu a reușit să se încadreze la timp pe linia interioară și s-a răsucit după un ușor contact cu mașina Mercedes. Căzut în spatele plutonului, germanul a intrat la boxe cu aripa față distrusă în timp ce Safety Car-ul a intrat pe circuit după un incident care l-a implicat pe Brendon Hartley.

Raikkonen a condus cursa după restart, cu Hamilton rămânând la aproximativ 1 secundă în urmă până când Ferrari și-a chemat pilotul la boxe în turul 20. Echipa italiană a mutat prima, iar Mercedes l-a păstrat pe circuit alte 9 tururi. Deși Hamilton a pierdut timp, ieșind înapoi pe circuit după pitstop la peste 5s în urma finlandezului, pneurile sale mai noi s-au dovedit a fi cruciale în final.

Ajutat de Bottas – rămas mult mai mult pe circuit pentru a-l ține în spate pe Raikkonen – Hamilton s-a apropiat treptat de pilotul Ferrari, pe care l-a prins în scurt timp din urmă. După un duel ce a ținut tururi bune și care le-a accelerat degradarea pneurilor amândurora, Hamilton a reușit depășirea decisivă și a fugit spre victoria sa cu numărul cinci pe circuitul „de casă” al italienilor. Finlandezul a obținut în schimb al 100-lea său podium în Formula 1.

Furmula 1 - MP Monza - Clasament final

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik