Max Verstappen a câștigat Merele Premiu al Austriei la finalul unei curse imprevizibile care a văzut trei dintre mașinile favorite abandonând cu probleme mecanice.

Verstappen a bifat al patrulea succes al carierei sale în fața numeroșilor suporteri olandezi care au făcut deplasarea pe Red Bull Ring. Victoria a venit pe circuitul „de casă” al echipei, după ce un start reușit l-a pus pe Verstappen în situația de a fi imediat în spatele celor două mașini Mercedes.

O problemă mecanică întâmpinată de poleman-ul Valtteri Bottas și o eroare tactică privind mașina lui Lewis Hamilton l-au propulsat pe olandez pe prima poziție, iar acesta a gestionat pneurile mașinii sale pentru a trece primul linia de sosire. A fost o zi ciudată, temperaturile ridicate punând probleme multor mașini atât în ce privește unitățile de putere, cât și pneurile.

Bottas a fost primul dintre fruntași care a abandonat, cutia sa de viteze cedând în turul 14, doar două tururi după ce și Nico Hulkenberg a părăsit cursa într-un nor de fum venind de la motor. Problemele lui Bottas au dus la implementarea mașinii de siguranță virtuală, moment în care Mercedes a fost singura echipă care nu a reacționat.

Greșeala strategică l-a costat pe Hamilton, care a căzut până pe locul 4, în urma liderului Vertsappen, a lui Daniel Ricciardo și a lui Kimi Raikkonen, în momentul ieșirii sale de la boxe. Strategistul James Vowles l-a asigurat pe Hamilton că greșeala i-a aparținut într-un mesaj radio inedit, însă cursa britanicului avea să se încheie cu un abandon în partea finală. O nouă problemă mecanică a pus capăt seriei de 33 de Mari Premii încheiate în puncte de către pilotul Mercedes.

Raikkonen a încheiat pe locul secund, în timp ce Sebastian Vettel l-a urmat, urcând și el pe podium după ce la start căzuse pe locul 8. Depășirea sa în fața lui Hamilton a fost spectaculoasă, dar și reprezentativă în lupta pentru titlu. Germanul a preluat conducerea din nou, fiind cu un singur punct deasupra britanicului.

F1 - Clasament final MP al Austriei

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik