FERRARI PIERDE PUNCTE ÎN FAȚA CELOR DE LA MERCEDES ÎN LUPTA PENTRU TITLU LA CONSTRUCTORI, DAR AVANSUL LUI SEBASTIAN VETTEL CREȘTE LA 20 DE PUNCTE FAȚĂ DE LEWIS HAMILTON.

Într-un weekend în care Mercedes a părut să fie mașina mai rapidă, misiunea lui Raikkonen și Vettel a fost iar una de “damage limitation”. Sâmbătă în calificări Seb a fost foarte aproape de a obține un pole position, diferența de 0.042 în favoarea lui Bottas a însemnat că neamțul trebuie să se mulțumească doar cu locul 2. Raikkonen a stabilit al 4-lea timp însă penalizarea lui Hamilton pentru schimbarea cutiei de viteze l-a propulsat pe finlandez pe 3, iar pe britanic pe locul 8.

Asemănător cu Baku, Raikkonen a avut iar un start slab și a pierdut două poziții la start în favoarea lui Ricciardo și Grosjean. Vettel a reușit să-și mențină locul 2 în spatele lui Valtteri la finalul primului tur. Cursa nu a fost una foarte animată. Singura ocazie a lui Vettel de a câștiga a fost în ultimele două tururi, când Ferrari-ul părea mai rapid pe supersofturi uzate. Raikkonen nu a mai reușit să recupereze poziția pierdută la start în fața lui Ricci și a fost depășit și de Hamilton pe parcursul cursei. Astfel, Kimi a sosit pe un modest loc 5 la vreo 13 secunde de locul 4 și 20 de învingător, fiind din nou luat la țintă de Sergio Marchionne.

Lucrurile nu arată prea bine pentru echipa din Maranello când vine vorba de lupta directă la titlul de constructori. După Baku, unde Mercedes a preluat conducerea, în Austria teamul german și-a extins avansul față de Ferrari. Italienii au un deficit de 33 de puncte de recuperat. În mare parte datorită penalizării lui Lewis, Vettel continuă să fie lider la piloți cu 20 de puncte față de britanic.

Suișuri și coborâșuri pentru piloții academiei Ferrari în cele 2 curse de Formula 2. Charles Leclerc a câștigat prima manșă fără probleme. Pornit din pole position, monegascul nu a avut rival și a câștigat ușor. Antonio Fuoco a terminat pe un onorabil loc 3, cei doi aducând puncte valoroase pentru echipa Prema. Cursa de sprint a fost o poveste diferită. Cei doi s-au atins după ce italianul a ieșit larg și a avut o revenire pe pistă puțin mai neinspirată. Lovitura a dus la abandonul lui Charles. Fuoco a reușit să continuie cursa și a trecut linia de sosire pe poziția a 5-a.

Una caldă și două reci pentru Guanyu Zhou în Formula 3 săptămâna trecută. Chinezul, pilot al academiei și el, a reușit un podium, și anume un loc 3 în prima cursă de la Norisring, însă următoarele două curse nu au fost foarte bune pentru el. Un loc 8 în a doua cursă și doar 12 în cursa finală.

Weekendul acesta Marele Circ se mută la Silverstone pentru Marele Premiu al Marii Britanii. Liderul clasamentului general a avut o cursă fără incidente la Spielberg, ceea ce înseamnă că mai scapă de 2 puncte de penalizare de pe super licență și nu trebuie să-și facă griji că o ar putea fi exclus din cursa de la Monza cel puțin.

Articol preluat de pe pitstops.ro

Foto: freepik