Un tur de excepție i-a adus lui Lewis Hamilton pole position-ul în primul Mare Premiu al sezonului.
Minutele s-au scurs și senzația era că bătălia din frunte pentru pole avea să fie una pe muchie de cuțit. Așa a și fost până când Hamilton a realizat un tur extraordinar. Britanicul va pleca de pe prima poziție a grilei de start duminică grație senzaționalului 1:21.164 realizat – un nou record al circuitului.

A fost foarte probabil un tur fără greșeală, care s-a apropiat foarte mult de ceea ce înseamnă perfecțiunea la Albert Park din Melbourne. La mai bine de șase zecimi în urmă, piloții Ferrari și Red Bull s-au luptat pentru locul secund.

Acesta i-a revenit lui Kimi Raikkonen, care și-a devansat coechipierul, pe Sebastian Vettel, pentru doar o sutime de secundă. Red Bull a trebuit să se mulțumească cu locurile 4 și 5, Max Verstappen fiind cel mai aproape de piloții Ferrari din frunte. Favoritul local, Daniel Ricciardo, s-a clasat la rândul său la mai puțin de o secundă de Hamilton, al cărui coechipier, Valtteri Bottas, a avut parte de un accident în primele minute ale Q3.

Ierarhia indică o luptă interesantă în frunte în acest debut de sezon, însă și o diferență crescândă între primele trei echipe și urmăritoarele lor. În Australia acestea au fost Renault și Haas, iar americanii au ieșit învingători în duelul pentru titlul de best of the rest.

Kevin Magnussen a obținut poziția a 6-a, la mai bine de 2s în urma lui Hamilton, iar Romain Grosjean l-a urmat îndeaproape. Locul 8 i-a revenit lui Nico Hulkenberg, care a câștigat de puțin lupta internă cu Carlos Sainz. Bottas va pleca în cursă de pe poziția a 10-a în cazul în care nu va suferi penalizări ca urmare a accidentului său.

Citeste mai mult pe pitstops.ro

Foto: freepik