Campionul mondial Lewis Hamilton a înregistrat al 11-lea succes al sezonului în ultima cursă din 2018, la Abu Dhabi.

Lewis Hamilton și-a încununat anul cu o ultimă victorie în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ducând numărul de succese ale sale din 2018 la 11 la capătul unei curse cu o încărcătură puternică.

Pilotul Mercedes nu a avut probleme pe parcursul întrecerii, pornind din pole-position și conducând până la intrarea sa la boxe, care a avut loc devreme, pe fondul unei perioade virtuale de siguranță (VSC). Când Daniel Ricciardo a intrat la rândul său pentru schimbul de pneuri, Hamilton și-a recăpătat poziția de lider, trecând linia de sosire din nou învingător la capătul celor 55 de tururi programate.

Gestionând cu calm diferența față de rivalii săi, Hamilton nu a fost în nicio clipă pus sub presiune. Coechipierul său, Valtteri Bottas, și-a păstrat poziția a doua după start și a rulat la 2s în urma britanicului până ce acesta a intrat la boxe, preluând apoi conducerea cursei. A făcut-o pe seama abandonului lui Kimi Raikkonen, care a fost nevoit să oprească Ferrari-ul său pe linia de start-sosire în turul 7.

Celălalt pilot Ferrari, Sebastian Vettel, a făcut o cursă solidă pentru a termina în final pe poziția a doua. Germanul l-a depășit pe Bottas în turul 35, moment care a declanșat o cădere abruptă a finlandezului în clasament. Câteva tururi mai târziu, cei doi piloți Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo, aveau să treacă și ei de acesta – olandezul cu o manevră curajoasă și după un mic contact.

Verstappen pornise cursa foarte slab, plecând extrem de lent de pe grila de start și căzând pe locul 10. Olandezul a început să recupereze teren, prima oară după abandonul lui Nico Hulkenberg, care a avut un acroșaj cu Romain Grosjean care a rostogolit mașina Renault în barierele de protecție, cu fundul în sus. A fost un moment care a lăsat lumea cu sufletul la gură, însă câteva clipe mai târziu germanul a fost extras din mașină nevătămat, chiar dacă a fost nevoit să aștepte 1-2 minute.

Treptat, Verstappen a urcat pe locul 5, ieșind cu bine dintr-un nou duel cu Esteban Ocon în prima parte a cursei. Apoi, olandezul a trecut pe 4 după ce Ricciardo a oprit târziu pentru schimbul de pneuri. Australianul, la ultima sa cursă cu Red Bull, condusese vreme de câteva tururi, și a profitat de duelul dintre Verstappen și Bottas pentru a se apropia de coechipierul său.

Lupta pentru ultima treaptă a podiumului se anunța palpitant, însă lupta de pe circuit a întârziat să apară. Aflat la 2 secunde în urma lui Verstappen, Ricciardo nu a reușit să se apropie și a încheiat al 4-lea, la numai 11 secunde în urma învingătorului.

 

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

 

Foto: freepik