Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel, a fost privat de un loc pe podium la Marele Premiu al Austriei de o întârziere la boxe cauzată de o simplă piuliță. Piulița buclucașă i-a împiedicat pe mecanicii Ferrari să scoată rapid pneul dreapta spate al monopostului iar timpul prețios pierdut în cadrul pitstop-ului i-a permis pilotului Williams, Felipe Massa, să-l devanseze pe Vettel.

Inginerii Ferrari au fost avertizați de șeful echipei, Maurizio Arrivabene, că asemenea incidente trebuie evitate pe viitor deoarece defecțiunea provocată de o simplă piuliță a costat Scuderia puncte prețioase. Arrivabene a precizat că echipa sa a aruncat la gunoi un loc pe podium din cauza unei piese stupide și că problema trebuie investigată și rezolvată cât mai rapid. Vettel i-a apărat pe mecanicii săi susținând că aceștia sunt cei mai rapizi în pitlane și problema mecanică nu s-a produs din vina lor. Pilotul german a avut o atitudine lăudabilă evitând să-și acuze echipa de incompetență sau negljență în presă, dar nu și-a ascuns dezamăgirea față de ratarea locului trei în Austria.

În săptămâna premergătoare Marelui Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, Vettel a declarat că sistemul de prindere al roții a fost remediat și mecanicii testează intens noua configurație pentru a se asigura că aceasta funcționează perfect: “Mecanicii se antrenează intens pentru opririle la boxe. Sper să nu mai avem probleme pe viitor, pentru că defecțiunea ne-a costat podiumul în Austria, ceea ce nu este ideal”, a precizat germanul.

Ferrari speră să obțină un rezultat foarte bun la Silverstone pentru a-și menține avantajul confortabil de 63 de puncte față de ocupanta poziției a treia din clasamentul constructorilor, Williams.

Foto: freepik