Ferrari se ambitioneaza sa obtina in Marele Premiu al Rusiei, ce va avea loc la sfarsitul saptamanii, prima mare victorie in sezonul 2016. Drept dovada inginerii Ferrari introduc noi update-uri pe langa noutatile pentru motor, surprinzand prin introducerea unei aripe fata de specificatie noua la Scoci, ce va fi utilizata de Kimi Raikkonen si Sebastian Vettel, cei doi piloti ai echipei Ferrari.

Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute iar pe langa aceste informatii nu se cunosc altele suplimentare cu privire la schimbarile acestei componente insa se introduc noutati si pentru unitatea de propulsie.

Update-ul functioneaza prin utilizarea a trei jetoane ce permite cresterea compresiei in cadrul cilindrilor motorului si eficientizeaza curgerea gazelor de esapament si functionarea eficace a turbinei.

Atat aripa fata, cat si update-urile motorului vor fi folosite de catre ambii piloti Ferrari, desi Raikkonen ar utiliza doar cel de-al doilea motor din totalul celor 5 regulamentare, iar Vettel ar ajunge la cea de-a treia propulsie deoarece cea utilizata in statul Bahrain a cedat atunci cand acesta era in turul de incalzire. Pentru antrenamente acestia ar putea folosi unitati mai vechi, astfel motorul sa nu fie solicitat.

Foto: freepik