Victoria lui Daniel Ricciardo de la Monaco a fost una memorabilă, care a arătat încă o dată de ce Ricci este cel mai vânat pilot de pe piață în acest moment.

Revanșa lui Ricciardo

Daniel Ricciardo și-a făcut un obicei din a câștiga curse dramatice. Totuși, la Monaco lucrurile au fost mult mai liniare. Plecarea din pole, trei sesiuni de antrenamente complet controlate și victoria au venit una după alta, ca și când era ceva firesc pentru australian. Și chiar și așa, adevărul s-a văzut altfel din cockpit, pilotul Red Bull având de-a face cu o defecțiune la sistemul MGU-K, care l-a costat timp prețios tur după tur pe aproape toată durata cursei.

Dr. Helmut Marko a catalogat evoluția lui Ricci ca fiind una excepțională. Christian Horner l-a ridicat și mai tare în slăvi pe pilotul său, spunând că victoria sa e comparabilă cu cea a lui Schumacher, când neamțul a câștigat cursa cu mașina blocată în treapta a cincea.

Chiar dacă a câștigat la Monaco, Ricciardo rămâne la 38 de puncte în spatele lui Hamilton, deci nu poate fi considerat pretendent la titlu. Victoria a fost însă una importantă pentru Ricci, care și-a luat revanșa la Monaco pentru cursa din 2016, atunci când o oprire slabă la boxe l-a costat victoria.

Vettel câștigă puncte mari, în timp ce Mercedes se axează pe limitărea pierderilor

Locul al doilea la Monaco a fost ocupat de Sebatian Vettel, care a făcut tot ce a putut pentru a-și urca echipa pe o treaptă cât mai înaltă a podiumului. Red Bull s-au dovedit a fi prea rapizi în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, așa că Vettel se mulțumește să rămână pe locul 2 în spatele lui Hamilton în campionatul piloților, la 14 puncte de britanic înainte de cursa din Canada. Cei de la Mercedes s-au declarat mulțumiți de locurile ocupate la final de cursă, trei și respectiv 5.

Clasamentul cursei:

Citeste continuarea pe pitstops.ro

Foto: freepik