Lewis Hamilton a convertit pole position-ul său într-o nouă victorie la revenirea Formulei 1 în Franța.
Britanicul a controlat cursa fără probleme după ce a plecat primul și a fost evitat de incidentele care au avut loc în spatele său în primele viraje. Pilotul Mercedes a înregistrat astfel a treia sa victorie a sezonului, una care îl pune înapoi în vârful clasamentului piloților.

Coechipierul său, Valtteri Bottas, a fost unul dintre ghinioniștii din primul tur, atunci când multiple mașini s-au atins, cauzând haos în virajele de la start. Sebastian Vettel a făcut contact cu finlandezul la intrarea în primul viraj, pilotul Mercedes învârtindu-se și suferind o pană, în timp ce germanul a fost nevoit să-și schimbe partea frontală a mașinii.

După o oprire la boxe, cei doi au ajuns în coada plutonului în timp ce mașina de siguranță a ieșit pe circuit. Ceva mai în spate, Esteban Ocon și Pierre Gasly s-au acroșat, ieșind din cursă în fața propriilor fani francezi. Mici contacte au avut loc și între alte mașini, iar piloții Red Bull au avut câștig de cauză, urcând pe locurile 2 și 4 în prima parte a cursei, Carlos Sainz profitând pentru a trece pe locul 3.

Max Verstappen a reușit să-și mențină poziția a doua până la final, terminând cursa la 7s în spatele unui Hamilton care nu a forțat, conștient că are Marele Premiu sub control. Raikkonen a fost cel care a urcat pe treapta a treia a podiumului, fiind foarte rapid în ultima parte a cursei, când a reușit să-l depășească pe Vettel și pe Daniel Ricciardo. Australianul a încheiat cursa pe 4.

Vettel a reușit să revină până pe locul 5, în timp ce Bottas – ca și Vettel, nevoit să intre și pentru a doua oară la boxe – nu a mai avut timp să îl depășească și pe Kevin Magnussen, terminând pe 7. Carlos Sainz și Nico Hulkenberg au adus două prezențe în puncte pentru Renault, spaniolul pierzând două poziții datorită lipsei puterii mașinii sale în ultimele tururi, iar Charles Leclerc a bifat încă o prezență în top 10 pentru Sauber.

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik