Sebastian Vettel a condus Marele Premiu al Canadei dintr-un capăt în celălalt, câștigând cursa pentru Ferrari – a 50-a victorie a carierei sale.
A fost una dintre cele mai ușoare victorii din cariera lui Vettel. Pornit din pole position, germanul a controlat cursa fără probleme și a trecut primul linia de sosire pe Circuitul Gilles Villeneuve.

Valtteri Bottas și-a păstrat la rândul său poziția de pe care a pornit în cursă, terminând al doilea în mașina sa Mercedes. Finlandezul a pierdut secunde bune în primele tururi ale Marelui Premiu, imediat după ce mașina de siguranță chemată pe circuit ca urmare a unui accident între Brendon Hartley și Lance Stroll a părăsit circuitul.

Pe podium a mai urcat Max Verstappen, care la rândul său a încheiat Marele Premiu fără să câștige sau să piardă vreo poziție. Olandezul a fost curajos la start și a avut o tentativă de a trece de finlandezul din fața sa, însă pilotul Red Bull a fost nevoit să cedeze.

Coechipierul său, Daniel Ricciardo, a urcat pe locul patru grație strategiei reușite a echipei, sărind în fața lui Lewis Hamilton pe parcursul singurei opriri la boxe a celor 70 de tururi. Britanicul, alături de cei doi piloți Red Bull, au fost singurii din primii șase care au oprit la boxe mai repede decât ceilalți trei.

Cu Vettel și Bottas de neatins în frunte, Kimi Raikkonen a fost chemat târziu pentru schimbul de pneuri în idea de a reintra pe circuit în fața lui Hamilton, însă finlandezul nu a reușit să câștige poziția și a încheiat al șaselea. În fața sa, Hamilton s-a apropiat de Ricciardo în finalul cursei, însă nu suficient încât să încerce o depășire decisivă.

Weekendul i-a aparținut lui Vettel, iar germanul a trecut la conducerea clasamentului piloților pentru un singur punct, în fața lui Hamilton. Deși cursa din Canada a fost departe de a fi spectaculoasă, campionatul se anunță în continuare unul extrem de interesant.

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik