Emisiile de evacuare, un boost in productia de baterii si un apel catre intensificarea energiei nucleare – acestea sunt trei dintre cele mai importante evolutii ale lunii martie in materie de sustenabilitate pe sectorul auto.

EPA propune noi limite privind emisiille de evacuare

Pentru prima data in mai bine de 20 de ani, autobuzele, masinile si camioanele pentru livrari si alte vehicule grele s-ar putea confrunta cu noi restrictii si cu reducerea emisiilor de evacuare, conform New York Times. Proiectul normativ, propus de Agentia pentru Protectia Mediului, va solicita camioanelor de mare tonaj sa-si diminueze cu 90% pana in 2031 emisiile de dioxid de azot – asociate cu cancerul de plamani, cu afectiuni cardiace si chiar cu decesul, conform The Times.

GM anunta lansarea unei uzine de materii prime pentru baterii in Canada

General Motors Co. si POSCO Chemical din Coreea de Sud au in plan construirea in Canada a unei uzini in valoare de 400 de milioane de dolari, pentru productia de materii prime pentru baterii, ca parte a unui efort general de a stimula productia de vehicule electrice, informeaza Reuters. Uzina, ce ar urma sa fie amplasata in Becancour, Quebec, va produce “material activ catod” pentru bateriile de vehicule, potrivit Reuters.

CEO-ul Tesla cere extinderea energiei nucleare in Europa

Elon Musk, directorul general al Tesla, a facut la inceputul lunii martie un apel in sensul stimularii energiei nucleare in Europa, sugerand ca pe continent sunt repornite – pe fondul acestei crize energetice in derulare – centralele nucleare adormite.
In ciuda faptului ca se afla in fruntea uneia dintre principalele companii de vehicule electrice din lume, Musk a facut apel si in sensul consolidarii productiei de petrol si gaz in SUA, subliniind ca “vremurile extraordinare cer masuri extraordinare”.

Sursa: https://thehill.com/policy/equilibrium-sustainability/597231-equilibrium-sustainability

Foto: freepik