Distribuitor exclusiv în Romania pentru diviziile de cosmetice și detergenți HENKEL, în canalul de comerț tradițional (TT), Elgeka-Ferfelis implementează cu succes HERMES Pre-Sales, cel mai performant sistem de Sales Force Automation (SFA) dezvoltat în România.

Ne-am dorit o soluție SFA fiabilă și actualizată realității pieței în care activăm, care să acopere nevoile noastre specifice referitoare la discounturi și promoții complexe, un sistem care să ne ajute să îmbunătățim agilitatea și performanța echipei de vânzări și în același timp să crească și calitatea serviciilor oferite de către noi. Ne-am asigurat că TRANSART dispune de o echipă experimentată și numeroasă pe partea de dezvoltare-implementare și am verificat câteva referințe. Am parcurs etapele eliminatorii și ne-am convins că putem obține toate funcționalitățile de care aveam mare nevoie. În decizia finală de a implementa HERMES la fel de important a fost și raportul calitate-preț.” a declarat Roxana Olteanu, CFO – Elgeka-Ferfelis Romania SA

Avantaje, automatizări, beneficii

  • Gestionarea de politici comerciale complexe direct in SFA, sincronizate cu sistemul ERP
  • Reducerea timpului cu 10% (5-7 minute/vizită) și a erorilor la preluarea comenzilor din teren
  • Aplicarea automată a discounturilor și a promoțiilor
  • Creșterea gradului de satisfacție a clienților: clientul are acum informații complete asupra valorii finale a comenzii sale, iar la nevoie își poate ajusta cantitățile comandate astfel încât să beneficieze de toate promoțiile existente.
  • Folosirea timpului economisit de agent pentru diversificarea și eficientizarea activității sale, cu impact pozitiv pentru creșterea vânzărilor și a calității relației cu fiecare client în parte
  • Eficientizarea timpului alocat încasărilor directe la client, cu eliberare rapidă, pe loc, a unor chitanțe tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile
  • Îmbunătățirea gestionării retururilor de marfă de la clienți
  • Monitorizare mai transparentă a targetelor definite pe agent
  • Monitorizarea mai eficientă a routing-lui agentilor

Reprezentanții noștri de vânzări s-au acomodat rapid cu interfața intuitivă din HERMES SFA, iar vizibilitatea pe istoricul comenzilor, pe prețuri și discounturi este una foarte bună. Apreciem faptul că putem folosi aplicația mobilă HERMES și în regim off-line în zonele în care nu există semnal GSM și nu pot fi folosite datele mobile, dar și că agenții au informații despre stocuri în timp real. Timpul necesar preluării unei comenzi de către agent s-a scurtat în medie cu 5-7 minute, în funcție de complexitatea comenzii. În contextul promoțiilor complexe pe care le avem, datorită faptului că toate discounturile sunt transmise acum automat și sunt vizibile în propunerea de comandă din SFA, clientul poate vedea valoarea finală a comenzii și poate interveni cu ajustări înainte de plasarea acesteia.” a mai declarat domnul Cristian Gal,  Regional Sales Manager –  Elgeka-Ferfelis Romania SA.

Despre Elgeka-Ferfelis România

Una dintre principalele companii de distribuție din România, Elgeka-Ferfelis realizează de peste 20 de ani distribuție tradițională cu agenți de vânzări care acoperă un univers de peste 8.000 locații de pe întreg teritoriul țării. Compania își organizează activitatea logistică în jurul a 8 depozite, respectiv 12 filiale (București, Craiova, Constanța, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Targu-Mureș, Arad, Galați, Iași și Suceava) cu o flotă de 215  mașini puse în mișcare cu peste 300 de angajați.

Elgeka-Ferfelis este distribuitorul Henkel România în canalul de comerț tradițional (TT) pentru diviziile de detergenți (Persil, Perwoll, Silan, Clin, Bref, Pur, Somat) și cosmetice (Fa, Palette, Schwarzkopf, Taft, Diadermine, Gliss, Schauma, Syoss, Vademecum, Barnangen, Nature Box), dar are în portofoliul său și alte companii de top precum: 3M, Shell Lubricants, Chipita (Fineti), Coseli, Green Cola, Ahmad Tea, Olympic Hermes, Aroma Cosmetics etc.

Despre Transart Business Software

Producătorul clujean de software ERP/ SFA/ WMS/ B2B/ BI/ CRM/ Retail Execution – Transart este unul dintre principalii furnizori de software pentru companiile din România. Transart este lider de piață pe zona de SFA – aplicații mobile pentru forța de vânzări și merchandising, dar și unul dintre puținii furnizori de software ERP care acoperă semnificativ principalele nevoi ale afacerilor din comerț, import și distribuție, cu o suită de aplicații profesionale proprii (HERMES SFA, B2B, BI Adviser și Warehouse Manager WMS, CRM), integrate într-o platforma software ERP românească.

Cu o experiență de peste 24 de ani în industria IT, Transart are, în prezent, 100 de angajați, peste 1.300 de parteneri și clienți, implementări în 35 de țări și mai mult de 13.000 de utilizatori.

Foto: freepik