Jorge Lorenzo crede că Ducati ar trebui să reușească timpi imposibili, cu două sau trei zecimi de secundă mai buni, pentru ca piloții echipei să se poată bate cu Marc Marquez pentru titlul 2018.
Lorenzo a terminat pe locul doi la Brno după coechipierul Andrea Dovizioso și a câștigat în Austria, perechea Ducati fiind și de data aceasta pe podium. Constanța lui Marquez îi plasează deocamdată pe cei doi piloți la 71 și respectiv 72 de puncte în spatele spaniolului, Lorenzo nefiind convins că Ducati va putea să revină suficient de tare pentru a anula deficitul în cele 9 curse rămase de disputat.

Avem nevoie de două sau trei zecimi de secundă în plus pentru a putea câștiga cinci curse la rând și recupera punctele pe care Marc le are în fața noastră. Pentru moment, acest lucru este imposibil pentru că puterea este cam aceeași pentru toată lumea și deci e dificil să faci așa ceva. Marc e competitiv pe toate circuitele și nu prea trântește motocicleta deocamdată. MotoGP e MotoGP, totul e posibil, e un sport periculos. Te poți accidenta, poți sparge motorul, dar deocamdată diferența de puncte e foarte mare și nu ne văd câștigând cinci sau șase curse la rând” – Jorge Lorenzo.

Dovizioso a fost de acord că le-ar fi foarte, foarte greu să recupereze punctele lipsă și să-l ajungă pe Marquez. Ducati trebuie să dea dovadă de o mai bună performanță, crede Dovizioso, înainte de a se gândi la câștigarea campionatului.

Până nu devenim foarte buni în toate ariile, ne va fi greu să recuperăm diferența de puncte dintre noi și Marc. Chiar și când e mai slab, Marc tot urcă pe podium. Știm că totul e posibil la MotoGP, mentalitatea fiind că, până la final, o să încercăm tot timpul” – Andrea Dovizioso.

Articol oferit in colaborare cu pitstops.ro

Foto: freepik