FOSTA GLORIE A FORMULEI 1 ESTE PARIUL DE VIITOR AL ORGANIZAȚIEI DIN SPATELE DTM, BERGER FIIND INVITAT SĂ CONCEAPĂ STRATEGIA DE DEZVOLTARE A SERIEI DUPĂ MAI BINE DE 30 DE ANI CU HANS WERNER AUFRECHT LA CÂRMĂ.

Gerhard Berger abia așteaptă să-și asume rolul conducător în DTM și lasă să se întrevadă faptul că va purta discuții cu diverși alți producători pentru a-i convinge să adere la această serie, punând pe masă o strategie bine definită și cu o mai mare deschidere internațională. El a luat startul o singură dată în DTM, la Zolder în 1985 pe un BMW 635 CSi. După ce și-a încheiat cariera de succes în Formula 1, austriacul a condus programul de motorsport al BMW (1998-2003), apoi a fost co-proprietar al echipei Toro Rosso (2006-08). În ultimii ani, a fost văzut adesea în paddockurile marilor competiții, din calitatea sa de șef al comisiei de monoposturi din cadrul FIA (2012-14). În paralel, el și-a dezvoltat în Tirol propria companie de transport.

Nu doar Hans Werner Aufrecht părăsește conducerea board-ului ITR, ci și alte două figuri importante: Hans-Jürgen Abt și Walter Mertes. Cu toții vor rămâne însă strâns legați de universul DTM. Aufrecht își va dedica întreaga atenție asupra echipei sale (Mercedes HWA), care va pregăti centralizat toate cele 6 mașini înscrise de constructorul din Stuttgart, în timp ce Abt își simplifică oarecum misiunea, rămânând cu doar doi piloți pe noile modele Audi – Ekstrom și Muller. Mertes se va ocupa în continuare de sponsorizări pentru DTM, dar și de marketingul campionatului european de Formula 3, unul dintre formatele de succes ale FIA în ultimii ani, consolidat în perioada în care Berger făcea parte din forul mondial.

Această schimbare la conducerea DTM face parte dintr-o strategie amplă de dezvoltare a seriei pe viitor. Conceptul va fi implementat gradual începând cu 2017: primul pas a fost reprezentat de modificările aduse regulamentului tehnic în spiritul ”mai multă putere, mai puțină apăsare, aderență mai scăzută a pneurilor de uscat”. În curând vor urma anunțuri legate de schimbarea regulamentului sportiv, pe care le așteptăm cu mult interes, căci acolo se trage linia dintre sport și entertainment. Acesta e punctul de cotitură și în Formula 1, o altă serie ce intră acum într-o eră nouă sub o altă conducere. Berger și Brawn văd sportul într-un mod la fel de onest, așa că speranțele sunt mari.

Articol preluat de pe pitstops.ro

Foto: freepik