Odata cu tulburarile la scara larga cauzate de COVID-19, coroborate cu blocadele ilegale de pe caile ferate din Canada, Compania Nationala de Transport Feroviar (Canadian National Railyway) a abordat problemele direct in ultimii doi ani.

In ciuda faptului ca s-a confruntat cu multe provocari, organizatia a ramas proactiva in materie de inovatie si implementare a unor tehnologii noi, in vederea imbunatatirii serviciilor sale de transport de marfuri.

In aceasta perioada, CN a facut, de asemenea, si schimbari pozitive ca reactie la schimbarea climatica si se mandreste cu includerea acestora in strategia sa pe termen lung.
Incepand din 1993, compania si-a redus pana la 43% emisiile de gaze cu efect de sera rezultate din operatiunile feroviare, impiedicand emisia a aproximativ 48 de milioane de tone de dioxid de carbon. In acest fel, CN si-a redus si dependenta de combustibili fosili cu 15%.
Ce se poate astepta de la CN in viitor in conditiile in care acest gen de preocupari au fost abordate inca din stadiile incipiente ale afacerii?

Politica de mediu a CN pentru dezvoltarea unei retele sustenabile de transport

Stim ca CN va implementa targeturi si strategii pentru dezvoltarea sustenabila, insa cum isi va atinge obiectivele? Existenta unor targeturi masurabile va permite CN sa isi evalueze evolutia si sa actioneze in sensul performantei, prin procese de audit si analize de mediu. Comnpania se concentreaza, de asemenea, pe modificarea culturii la nivelul personalului, astfel incat sa includa mai multe practici sustenabile in operatiunile sale de zi cu zi.

Folosindu-se de Sistemul sau de Management de Mediu (EMS), compania isi propune sa ofere angajatilor sai pregatire in sensul respectarii ultimelor reglementari in materie de suustenabilitate, politici corporate si practici standard.

Programele EcoConnexions ale Canadian National reprezinta eforturile companiei de a-si sprijini angajatii si clientii, ca si comunitatile locale – inclusiv comunitatile aborigene – sa devina mai responsabili si sa puna problemele globale actuale in prim planul muncii lor.
Impartasindu-si angajamentele ecologice cu toti factorii implicati, compania spera sa construiasca relatii de durata, atat la nivel intern cat si la nivel extern.

Gestionarea utilizarii energiei si deseurilor

Prin practici de achizitie mai verzi, Canadian National va continua sa isi reduca emisiile produse de transportul feroviar, gestionandu-si in acelasi timp efectele asupra schimbarii climatice prin aprovizionarea sustenabila.

Managementul deseurilor on-premise este, de asemenea, o zona esentiala ce va fi abordata, CN asigurandu-se astfel ca angajatii sai respecta regulile de reciclare si ca arunca deseurile in mod adecvat. Maximizarea ciclului potential de viata al locomotivelor sale va juca un rol urias in acest sens, reducand la minim inlocuirile de componente si impiedicand astfel risipa.

Sursa: https://sustainabilitymag.com/sustainability/how-canadian-national-sustainable-transport-enterprise

Foto: freepik