Cel mai mare furnizor de componente si dezvoltator al tehnologiilor pentru condusul autonom detine in Romania centre de cercetare in care, aproximativ  5.000 de ingineri, lucreaza zilnic la interconectarea masinilor prin internet si dezvoltarea de software.

Continental este una dintre cele mai mari companii de producere a anvelopelor si este impartita in sapte fabrici si patru centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Iasi, Carei, Brasov, Sibiu si Nadab.

Conform informatiilor oferite de catre Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania,  inginerii dezvolta aplicatii pentru masini interconectate si pentru eficientizarea consumului de combustibil.

Anica Stoica, directorul de personal al companiei Continental, sustine ca exista posturi dispnibile in centrele de dezvoltare software pentru absolventi de facultate si ingineri cu experienta in domeniu dar si posturi disponibile pentru muncitori. Asadar, romanii pot fi un punct de start pentru crearea tehnologiei viitorului.

Foto: freepik