Sapte idei stralucite. Sase artisti internationali. Cinci continente. Un singur obiectiv: o colaborare globala pentru a sustine energia mai curata.

Spiritul colaborarii poate transforma orice: de la tehnololgie la muzica.

Sase artisti internationali au colaborat cu 6 start-upuri Shell in manifest pentru energie mai curata.

Gravity Light

Misiunea Gravity Light este a a aduce energie electrica si lumina pentru mai mult de un miliard de oameni care traiesc neconectati la retelele electrice. Utilizand gravitatia, un sac de pietre si stiinta, aceasta solutie ieftina va lumina in curand casele de pe tot globul.

Bio-bean

Toata lumea isi iubeste cafeaua. Numai in Marea Britanie sunt produse anual peste 500.000 de tone de deseuri din cafea, din care 10% sunt transformate acum in bio-combustibil.

Pavegen

Urmatorul pas in producerea de energie? Aceasta idee inteligenta foloseste dale speciale pentru a capta energia kinetica produsa de pasii oamenilor. Imagineaza-ti oameni ajutand la producerea de energie electrica pentru orasul in care traiesc. Acesta este viitorul catre care Pavegen se indreapta.

MotionECO

O idee inteligenta care rezolva a multime de probleme. MotionECO transforma uleiul de gatit rezidual in biodiesel, ajutand la reducerea poluarii.

Insolar

Cu putin ajutor de la soarele Braziliei, Insolar utilizeaza panouri fotovoltaice pentru a aduce electricitatea in casele celor cu venituri mici.

Capture Mobility

Capture Mobility incearca sa capteze turbulentele generate la trecerea camioanelor si masinilor pe drumuri pentru a genera energie nepoluanta pentru comunitatile locale.

Shell Eco-marathon

A luat viata in 1939 ca un pariu in gluma intre oamenii de stiinta de la Shell si s-a transformat intr-o competitie globala intre elevi pentru a desena si construi vehicule ultra-eficiente energetic.

 

Sursa: www.shell.com

Foto: freepik