Pentru Shell sustenabilitate inseamna furnizarea de energie intr-o maniera responsabila, cu respect fata de oameni, fata de siguranta lor si fata de mediu. Abordarea Shell vis-à-vis de sustenabilitate este integrata in activitatile sale de business la trei niveluri diferite:

1. O afacere sigura, eficienta, responsabila si profitabila

Acesta este fundamentul abordarii Shell vis-a-vis de sustenabilitate. Protejarea si respectarea oamenilor – angajatii sai, contractorii si vecinii – este fundamentala pentru modul in care Shell isi desfasoara activitatile de business. Aceasta abordare presupune standarde globale, procese si instrumente pentru gestionarea sigurantei, a mediului si a modului in care colaboreaza cu comunitatile. Shell isi propune sa imbunatateasca in mod continuu modul in care functioneaza, pentru a preveni eventualele incidente si pentru a identifica, pentru a evita acolo unde este posibil, si pentru a minimiza impactul social si impactul asupra mediului. Tocmai in acest sens, Shell ofera informatii cu privire la performanta sa in rapoartele anuale de sustenabilitate.

2. Beneficii majore in locurile in care opereaza

Shell se mandreste cu planificarea afacerilor sale pe termen lung, in asa fel incat sa poata juca un rol pozitiv in comunitatile in care isi desfasoara activitatea si la nivelul intregii societati. Shell contribuie la dezvoltarea economiilor locale creand locuri de munca, stimuland competente si abilitati, gasind resurse la furnizori locali si ajutand la imbunatatirea standardelor industriei, si platind in acelasi timp taxe si redevente. Shell sustine proiectele comunitatilor, bazate pe nevoile locale.

3. Contributia la un viitor energetic mai sustenabil

Atingerea obiectivului privitor la un viitor energetic mai sustenabil necesita o tranzitie energetica, tranzitie ce va permite societatii per ansamblu sa isi reduca emisiile, sa combata schimbarea climatica, extinzand in acelasi timp si beneficiile economice si sociale ale energiei pentru toata lumea. Aceasta ambitie necesita o schimbare in modul in care energia este produsa, folosita si pusa la dispozitia unui numar mai mare de persoane, reducand in acelasi timp emisiile in mod drastic. Este un plan realizabil, insa necesita actiune urgenta si viziune pe termen lung!
Shell – un jucator dornic si abil in aceasta tranzitie – isi va juca rolul acolo unde este justificat din punct de vedere comercial, in domeniul petrolului si gazului, ca si pe segmentul tehnologiilor sarace in carbon si al surselor regenerabile de energie. Dar este nevoie ca societatea in ansamblul sau sa remedieze provocarea climatica.
Shell este de parere ca firmele, guvernele si societatea civila ar trebui sa lucreze impreuna pentru a crea un viitor energetic mai sustenabil.

Foto: freepik