Axiom Energy este o companie care a dezvoltat tehnologii ingenioase in ceea ce priveste furnizarea energiei catre supermarketuri si alte facilitati unde este necesara racirea diverselor produse. Pentru a face toate acestea posibile, companii a organizat o actiune de donare, cu ajutorul careia a strans 12,5 milioane de dolari. Donatiile au venit de la WorldQuant Ventures, Shell Ventures, Meson Capital si alte companii din energie.

Unul dintre produsele realizate de Axiom Energy, si anume Bateria de Racire Axiom reuseste sa furnizeze energie celor de la Walmart si Whole Foods intr-un mod care sa le reduca acestora facturile, dar care sa le si creasca rezilienta instalatiilor. Unul dintre directorii Shell Ventures, Vikas Gupta spune ca prin acest lucru, tehnologia Axiom “transforma niste sisteme inflexibile de racire in baterii inteligente, flexibile si de durata”.

Prin folosirea bateriilor create de Axiom Energy, supermarketurile si alte facilitati care au nevoie de racirea produselor stocate si vandute isi pot creste profiturile prin reducerea necesarului de energie cu pana la 40%. Bateria functioneaza prin aceea ca, in timpul noptii, “stocheaza frigul”, lasand sistemul de racire existent al companiei sa functioneze, pentru ca nevoia de energie este oricum redusa si nu va costa mult, pentru ca, mai apoi, sa elibereze in timpul zilei energia acumulata noaptea.

Pentru a beneficia de o astfel de tehnologie, Axiom Energy nu solicita niciun fel de avans si nici diverse alte cheltuieli, in afara contractului, pe care proprietarul cladirii unde se va folosi bateria sau bateriile va trebui sa le achite pe parcursul vietii acestora. Si daca tot am ajuns la viata acestei tehnologii, se estimeaza ca durata de functionare este de aproximativ 30 de ani.

Tehnologiile care asigura racirea alimentelor si a altor produse care trebuie sa stea in conditii specifice de temperatura sunt extrem de importante. Sistemele de refrigerare reprezinta mai mult de 9% din intregul necesar de energie comerciala, dupa cum afirma Amrit Robbins, CEO si co-fondator al Axiom Energy. De aceea, o tehnologie care functioneaza bine si permite utilizatorilor sa isi reduca costurile este intotdeauna privita cu entuziasm.

Foto: freepik