Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, organizatorii World Car of the Year au anuntat finalistii din cursa masinii anului 2016: Audi A4, Mazda MX-5 si Mercedes-Benz GLC. 

Mazda MX-5 a fost nominalizata si la categoria World Car Design of the Year alaturi de Jaguar XE şiMazda CX-3. Pe de alta parte, presa de specialitate claseaza Audi Q7, BMW Seria 7 si Volvo XC90 ca finaliste pentru categoria Cea mai luxoasa masina din lume.  Asadar, chiar daca Mercedes nu se claseaza in topul World Luxury Car, modelul Mercedes-AMG C 63 Coupe este favorit la trofeul World Performance Car, alaturi de Audi R8 Coupe si Honda Civic Type R.

Primele nominalizări pentru Maşina Anului în Lume au fost anunţate în septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, după care numărul acestora s-a redus în ianuarie înainte de a rămâne doar trei canditati la fiecare categorie. Marii câştigători vor fi anunţaţi în 23 martie cu ocazia Salonului Auto de la New York pe baza voturilor realizate de 73 de jurnalişti din presă auto internaţională.

Sursa: automarket.ro

Asadar, iata finalistii. Care va fi masina anului 2016?

Audi A4:

masina-anului-2016

Mazda MX-5

masina-anului-2016

Mercedes-Benz GLC:

masina-anului-2016

Foto: freepik