gp-ul-britanic

Andrea Dovizioso iese pe locul 6 la GP-ul britanic, la cea de-a 12-a runda a Campionatului Mondial Moto GP, care a avut loc la Silverstone, pornind de pe randul 4. Andrea Iannone, care a pornit de pe randul 3, s-a retras din cursa din cauza unui accident. De asemenea, intreaga echipa Ducati a avut de suferit, intampinand probleme fizice.

GP-ul britanic de la Silversone s-a tinut in conditii climatice destul de bune, suprafata circuitului fiind indeajuns de uscata, iar temperatura atingand 18 grade.

Echipa Ducati la GP-ul britanic

Andrea Dovizioso declara ca desi startul a fost unul bun, totusi, pe parcurs, in prima jumatatea a cursei, a intampinat probleme cu antebratul drept, cursa transformandu-se pentru el intr-un adevarat calvar. Pilotul italian este nemultumit de rezultatele avute deoarece, desi se anuntau a fi unele foarte bune, nu au fost pe masura asteptarilor. Italianul anticipa inainte de concurs ca putea iesi pe locul 2. Insa, in conditiile de mai sus, chiar si mentinerea sa pe locul 6 s-a dovedit a fi un obiectiv greu de atins, spune el.

La randul lui, Andrea Iannone se declara total nemultumit de performantele echipei Ducati. Pilotul spune ca, inainte de concurs, a fost foarte increzator in sansele echipei, care erau, realist vorbind, destul de mari. Oboseala resimtita pe parcursul cursei a determinat imposibilitatea lui de a controla motocicleta si a dus, inevitabil,  la un accident. Din cauza acestuia din urma, Iannone a fost fortat sa se retraga, desi, declara el, i-a fost foarte greu sa accepte ca totul s-a terminat.

Foto: freepik