In colaborare cu fundatia globala Earthwatch, angajatii Shell au sansa de a contribui la eforturile la nivel global de protejare a mediului. Rachel Smith a devenit angajatul cu numarul 1000 al Shell care s-a implicat in calitate de voluntar intr-una dintre expeditiile dedicate protejarii mediului.

Conservarea vietii salbatice este vitala pentru viitorul planetei. Muntii Soutpansberg din Africa de Sud aveau in 2008 una dintre populatiile de leoparzi cu cea mai mare densitate din Africa. Astazi, populatia de leoparzi din zona a fost redusa cu aproximativ doua treimi!

Timp de douazeci de ani, angajatii Shell in colaborare cu Earthwatch au contribuit la eforturile de conservare a mediului din zone precum Muntii Soutpansberg. Iar acum Rachel Smith, un inginer din Houston, a pornit si ea intr-o astfel de expeditie alaturi de Earthwatch.

EXPERIENTA DIRECTA

Cooperarea cu Earthwatch isi propune sa inspire participantii prin intermediul cercetarii stiintifice interactive, directe, dar si prin proiecte de conservare.
Smith s-a alaturat unui grup de alti 9 angajati ai Shell din intreaga lume, pentru a petrece 10 zile alaturi de cercetatori care lucreaza cu primatele si animalele de prada din Muntii Soutpansberg.

Echipa a reusit sa isi largeasca bagajul de cunostinte in ceea ce priveste provocarile pe care le are de infruntat protejarea mediului in Africa de Sud, lucrand alaturi de cercetatori locali pentru a dezvolta o gama de solutii sustenabile.
“Expeditia fost cu adevarat o revelatie” a spus Smith. “Intr-o zi am ridicat constructii boma – un gen de grajduri pentru animale, care ajuta fermierii sa-si protejeze animalele de atacurile leoparzilor. Pe de alta parte, existenta acestei masuri de protectie reduce dorinta fermierilor de a controla in mod letal animalele salbatice”.
Echipa a invatat, de asemenea, si valoarea ascultarii factorilor implicati. “In acest fel vom avea sansa de a contribui la furnizarea unei solutii sustenabile si nu vom trata pur si simplu un simptom” a remarcat Smith.

GASIREA UNEI SOLUTII SUSTENABILE

Prin intermediul programului de expeditii Earthwatch, angajati precum Rachel Smith capata noi cunostinte si abilitati, creaza si dezvolta retele si reusesc sa inteleaga mai bine modul in care functioneaza dezvoltarea sustenabila. Cunostintele acumulate pot fi apoi aplicate in viata, atat in activitatea profesionala cat si acasa. Este ceva absolut inestimabil pentru agenda de sustenabilitate a Shell.

Shell si Earthwatch desfasoara astfel de expeditii in India, Canada, Statele Unite si Marea Britanie. De asemenea, cele doua organizatii colaboreaza si in cadrul programului Earth Skills Network, in care angajatii impartasesc din experienta si cunostintele acumulate.

Foto: freepik