Noi finantari din partea statului american Illinois ar putea reduce poluarea aerului in Bayonne. Guvernatorul Phil Murphy a anuntat la finele lunii februarie o investitie in valoare de peste 100 de milioane de dolari in proiecte de transport „curate si echitabile” pentru imbunatatirea calitatii aerului si reducerea efectelor schimbarii climatice din New Jersey. Guvernatorul s-a angajat sa duca statul catre o energie curata 100% pana in 2050.

Folosind incasarile din Initiativa Regionala impotriva Gazelor cu Efect de Sera (RGGI) si din Volkswagen Mitigation Trust Funds, finantarea va insemna programe de electrificare, proiecte de mobilitate echitabila si infrastructura de incarcare electrica pentru comunitatile din intreaga tara care sustin dreptatea ecologica.

Noua milioane vor sustine proiecte ce vor contribui la imbunatatirea calitatii aerului in comunitatile care sprijina justitia ecologica prin camioane electrice pentru livrari si pentru ridicarea gunoiului. Aproximativ 13 milioane de dolari in subventii acordate comunitatilor cu venituri mici si medii vor fi folositi pentru reducerea emisiilor prin utilizarea autobuzelor scolare si de transfer electrice.

Cinci milioane vor finanta proiecte echitabile de mobilitate, care vor aduce statii de incarcare electrica si servicii de ride hailing cu vehicule electrice in patru orase din New Jersey, iar 5 milioane de dolari vor fi folositi pentru implementarea unei infrastructuri de incarcare rapida in 27 de locatii la nivel de stat.
36 de milioane de dolari vor fi cheltuiti pentru reducerea emisiilor de motorina si carbon negru in comunitatile de justitie ecologica prin electrificarea echipamentelor portuare, a celor pentru manipularea marfurilor si a altor echipamente pentru sarcini medii si grele din porturi si zone industriale.

Electrificarea autobuzelor NJ Transit va beneficia de o suma de 15 milioane de dolari. Masurile vor aloca o suma de 15 milioane de dolari din finantarea flexibila pentru folosirea in functie de necesitati.
„Schimbarea climatica este cea mai mare amenintare pe termen lung cu care se confrunta umanitatea in prezent, iar statul si economia noastra sunt extrem de vulnerabile la efectele sale devastatoare”, a spus Murphy. „Investitiile pe care le anuntam astazi semnifica angajamentul nostru fata de justitia si echitatea ecologica, construind in acelasi timp o economie mai curata, care sa functioneze pentru toti” a mai spus acesta.

Oficialii implicati

Parlamentarul Nicholas Chiaravalloti s-a aflat printre oficialii locali care au aplaudat aceasta finantare. Chiaravalloti reprezinta Districtul Legislativ 31, din care face parte si Bayonne.
„Astazi, guvernatorul Phil Murphy si vice-guvernatorul Sheila Oliver au anuntat o finantare in valoare de 100 de milioane de dolari care urmeaza a fi utilizata pentru autobuze scolare electrice, vehicule municipale electrice, statii de incarcare si alte astfel de initiative”, a spus Chiaravalloti. „Il felicit pe guvernator, pe vice-guvernator si pe Prima Doamna pentru angajamentul lor de a atinge un prag de 100% energie curata pana in 2050” a mai adaugat el.

Chiaravalloti a spus ca in cele noua porturi din Bayonne, Jersey City, Elizabeth si Newark, traficul pe baza de motorina a dus la o poluare atmosferica semnificativa si a determinat preocupari legate de justitia sociala de mediu in randul cetatenilor din comunitatile din jur.
„In anul 2016, alaturi de parlamentarul Ralph Caputo, am introdus legislatia care ar stabili un program DEP menit sa reduca emisiile provenite de la camioane diesel grele care opereaza in aceste zone”, a spus Chiaravalloti, un sustinator al initiativelor ecologice de decenii intregi.

“La finele anilor 1990, am lucrat la aceasta problema in calitate de student la Rutgers Environmental Law Clinic, unul dintre primele astfel de programe ale natiunii”, a spus Chiaravalloti. „Douazeci de ani mai tarziu, ma bucur sa vad ca, datorita devotamentului guvernatorului Murphy, aceste comunitati vor avea parte, in cele din urma, de o reducere a poluantilor atmosferici periculosi si de o scadere a riscurilor pentru sanatate” a conchis el.

Sursa: https://hudsonreporter.com/2021/02/16/reducing-air-pollution/

Foto: freepik