Shell continua sa fie lider in materie de dezvoltare a lubrifiantilor economici pentru carburanti, oferind adevarate economii la carburant, care te pot ajuta sa reduci costurile pentru intretinere si operare si sa respecti reglementarile de mediu, oferind in acelasi timp nivelul adecvat de protectie. Iata cum poti face asta:

1.Rasfata-ti masina cu TLC

Un motor bine reglat poate imbunatati economia la carburant, asa ca urmeaza intotdeauna recomandarile producatorului masinii tale cu privire la service. Uleiurile de motor de buna calitate, asa cum este Shell Helix Ultra E, iti poate ajuta de asemenea motorul sa functioneze mai eficient.

2.Diminueaza greutatea

Poate vei fi surprins, dar fiecare kilogram in plus conteaza si afecteaza eficienta carburantului tau. Asadar, indeparteaza intotdeauna din portbagaj si de pe bancheta din spate obiectele inutile, care nu fac decat sa adauge greutate in plus vehiculului tau.

3.Motor oprit sau pornit?

Ralanti-ul nu te duce nicaieri si in acelasi timp arde carburant. Opreste motorul cat timp stai in trafic sau la semafor, sau cat astepti pe cineva, pana cand vei pleca din nou de pe loc. Ca regula generala, daca stai pe loc mai mult de 10 secunde, opreste motorul.

4. Cu cat muncesti mai putin motorul, cu atat e mai bine

Cu cat este mai mare treapta de viteza in care conduci cu atat este mai mica viteza motorului, ceea ce poate imbunatati eficienta carburantului. Asadar, schimba vitezele de cate ori poti, fara sa muncesti motorul. Schimba viteza la timp atunci cand incetinesti sau cand accelerezi. Niciodata nu depasi linia rosie a turometrului.

5. aerodinamic = economic

Designerii si specialistii in aerodinamica petrec ani intregi incercand sa faca o masina care sa penetreze aerul cat mai bine. Deschiderea ferestrei sau a trapei, sau faptul ca pui deasupra masinii biciclete sau cutii, poate afecta foarte serios economia la combustibil. Condusul cu viteza mai mare va creste, de asemenea, rezistenta la vant, facand masina sa consume mai mult carburant.

6. Fara scurgeri de carburant

Ca regula generala, orice inseamna consum de baterie inseamna si consum de combustibil. In aceasta situatie este si instalatia de aer conditionat. Dar un lucru si mai grav este o baterie in stare proasta de functionare, care va face alternatorul sa incerce in mod constant sa incarce bateria.

7. Timingul e tot

Condusul intr-un trafic aglomerat, in care trebuie sa opresti si sa pornesti de sute de ori, va afecta in mod negativ economia de carburant. Asa ca daca esti navetist, un sfat bun este sa eviti orele de varf pe cat posibil. Vei remarca fara doar si poate inbunatatirea in ceea ce priveste consumul de carburant. Insa, din pacate, asta este mai usor de spus decat de facut.

8. Deschide ochii

Gandeste in avans atunci cand conduci. De pilda, incetineste mai devreme pentru a da voie luminilor semaforului sa se schimbe, mai degraba decat sa opresti complet sau accelereaza putin inainte sa ajungi in varful unei pante. Lasa o distanta sensibila intre tine si masina din fata pentru a-ti acorda timp destul sa franezi uniform.

9. Regula carburantului

Nu toti carburantii sunt la fel. Economia la carburant poate fi imbunatatita prin folosirea carburantului adecvat, asa ca asigura-te ca alegi unul de cea mai buna calitate.

10. Anvelope perfecte

Anvelopele umflate corect sunt mai sigure si dureaza mai mult. O anvelopa umflata necorespunzator poate reduce economia la carburant. Un cauciuc umflat prea mult sau prea putin este de asemenea mai expus riscului de a ceda.

Foto: freepik