Protectia si performanta de ultima generatie oferite de Shell pentru masini de inalta performanta 

  • Tehnologia de curatare de ultima generatie oferita de Shell – de pana la cinci ori mai eficienta in inlaturarea namolului de pe componentele motorului decat aceea a unui ulei mineral
  • Protectie indelungata datorita rezistentei mari la oxidare
  • Minimizeaza vibratia si zgomotul motorului

Performanta maxima oferita de Shell masinii tale

Uleiul de motor Shell Helix iti furnizeaza puterea de curatare de ultima generatie a Shell, ajutand motorul sa beneficieze de protectie si performanta maxima, economisind combustibil. Uleiul dintr-un motor curat poate ajunge rapid in zonele in care este nevoie de el, asigurand o mai buna protectie motorului.

Capacitatea exceptionala de curatare, de forfecare si de rezistenta la oxidare a Shell Helix Ultra asigura pastrarea beneficiilor de la un schimb de ulei pana la urmatorul.

Shell Helix Ultra este realizat in mod special pentru motoare de inalta performanta, cu injectie de benzina si echipate cu convertoare catalitice si sisteme de recirculare a gazelor. De asemenea, vine in intampinarea specificatiilor de service ale producatorului si prezinta formule pentru diferite tipuri de combustibil, motoare sau conditii de mediu.

De ce sa alegi Shell Helix Ultra:

  1. Este de cinci ori mai eficient in indepartarea namolului decat uleiurile minerale.
  2. Ofera o protectie cu pana la 30% mai mare decat alte branduri de uleiuri sintetice testate.
  3. O eficienta mai mare a combustibilului si o pornire la rece mai usoara.
  4. Mentine vascozitatea pana la schimbul de ulei.
  5. Reduce volatilitatea uleiului si, asadar, consumul de ulei si nevoia de a completa nivelul acestuia.

Recommended by Scuderia Ferrari

Uleiul Shell Helix este singurul ulei de motor recomandat de Scuderia Ferrari. Din acest motiv, Shell Helix este folosit nu doar de fiecare masina care paraseste Maranello, dar si de fiecare masina Ferrari Formula One la fiecare cursa.

Specificatii si aprobari

Deoarece calitatea uleiurilor variaza, sunt folosite criterii universale pentru a descrie performanta si intrebuintarea uleiului. Uleiurile de motor Shell Helix nu doar ca indeplinesc cerintele internationale din ce in ce mai exigente, dar de cele mai multe ori le si depasesc:

  • 5W-40 Grad de vascozitate.  API SN/CF; ACEA A3/B3/B4; BMW LL-01; MB Approval 229.5; VW 502 00/505 00.; Porsche A40; RN0700; RN0710; Ferrari; Indeplinesc cerintele FIAT 9.55535-Z2
  • 5W-30 Grad de vascozitate.  ACEA A3/B3/B4; BMW LL-01; MB Approval 229.5; VW 502 00/505 00; Indeplineste cerintele testelor realizate pe motoare API SN/CF

In comparatie cu un ulei mineral normal (API SG/CD)