Protectia sistemului de emisie pentru dispozitivele de tratare ulterioara a gazelor de evacuare

 • Ulei cu un continut redus de SAPS pentru protectia sistemului de emisie
  Asigura o durata lunga de viata a dispozitivelor de tratare ulterioara a gazelor de evacuare.
 • Protectie mai indelungata multumita rezistentei sporite la oxidare
  Nivelurile inalte de antioxidant confera o protectie excelenta impotriva oxidarii.
 • Tehnologie de Curatare Activa
  Pana la de cinci ori mai eficient decat uleiul mineral la indepartarea depunerilor.

Ajuta la curatare si protectie pentru o performanta maxima Shell.

Masinile moderne au intervale de schimb lungi ceea ce poate suprasolicita uleiul si piesele motorului, ducand la scaderea timpilor de raspuns si a performantei. Au, de asemenea, dispozitive sensibile de tratare ulterioara a gazelor de evacuare create pentru filtrarea emisiilor. Fosfatul si sulful sunt elemente componente ale antioxidantilor si aditivilor anti-uzura care pastreaza prospetimea uleiului si protejeaza motorul. Toate motoarele ard o parte din ulei, arderea emana aceste elemente si produce cenusa de la detergenti. Cenusa sulfuroasa, fosforul si sulful (SAPS) pot dauna performantei dispozitivelor de tratare ulterioara a gazelor de evacuare.

Catalizatorii sistemului de evacuare pot fi otraviti cu fosfor si le cresc timpii de pornire (timpul de intrerupere a functionarii). Filtrele NOx indeparteaza oxizii de azot din emisiile de evacuare; sulfatul poate otravi aceste dispozitive reducandu-le eficienta.

Ulei cu un continut scazut de cenusa

Shell Helix Ultra Extra este un ulei de motor cu un continut scazut de SAPS, sau ulei cu un continut scazut de cenusa, care asigura o durata lunga de viata a dispozitivelor de tratare ulterioara a gazelor de evacuare. Livreaza curatarea Shell de ultima generatie, care ajuta motorul sa functioneze eficient, la performanta si cu protectie Shell maxime, mentinand consumul redus de carburant. Uleiul din motorul curat poate curge mai repede acolo unde este nevoie si are un acces imbunatatit la suprafete, astfel ca motorul este mai bine protejat.

Puterea exceptionala de curatare si stabilitatea Shell Helix Ultra Extra la forfecare si oxidare inseamna ca beneficiile sale sunt furnizate pe intreaga durata a intervalului de schimb.

Formula Shell Helix Ultra Extra este special creata pentru motoarele pe benzina cu injectie, de inalta performanta, echipate cu convertori catalitici si sisteme de recirculare a gazelor de carter. Indeplineste specificatiile producatorului vehiculului pentru intervale lungi de schimb si are formule adaptate diferitelor tipuri de carburant, motoare si conditii de mediu.

Shell Helix tests

To clean and protect an engine, the oil must continue to perform until it is removed when the car is serviced. With some manufacturers recommending longer service intervals, an oil’s ability to stay fit is even more important. Throughout the oil’s life, it has to disperse more and more dirt – keeping it locked away and preventing it from being redeposited in the engine.

Our scientists perform a variety of tests that measure the ability of Shell Helix oils to resist breakdown and disperse dirt. We also test our competitors’ oils, so that we can benchmark our lubricants and demonstrate the benefits of using Shell Helix oils.

De ce sa folositi Shell Helix Ultra Extra:

 1. Asigura o durata lunga de viata a dispozitivelor de tratare ulterioara a gazelor de evacuare.
 2. Pana la de patru ori mai eficient decat un ulei mineral la indepartarea depunerilor din motoarele murdare.
 3. Nivelurile inalte de antioxidant confera o protectie excelenta impotriva oxidarii.
 4. O mai mare eficienta a carburantului si o pornire la rece mai usoara.
 5. Isi pastreaza vascozitatea si gradul pe intreaga durata a intervalului de schimb.
 6. Reduce volatilitatea uleiului si implicit consumul de ulei si nevoia de completare.

Recomandat de Scuderia Ferrari

Uleiul Shell Helix este singurul ulei de motor recomandat de Scuderia Ferrari. De aceea Shell Helix nu doar ca se afla la bordul oricarui Ferrari Gran Turismo care iese din Maranello, dar si la bordul fiecarei masini Ferrari de Formula Unu la fiecare competitie.

Specifications and approvals

Deoarece calitatea lubrifiantilor variaza, se folosesc criterii universale pentru a descrie performanta si utilizarea uleiurilor. Uleiurile de motor Shell Helix nu doar ca indeplinesc aceste specificatii internationale din ce in ce mai severe, dar de obicei le intrec. Shell Helix Ultra Extra depaseste urmatoarele specificatii: ACEA C2 / C3; BMW LL-04; MB aprobarea 229.51; VW 504.00/507.00; Fiat 9.55535 S1 (indeplineste cerintele); PSA B71 2290; Porsche C30.
Comparativ cu un ulei mineral normal (API SG/CD)