Un ulei de motor complet sintetic care ajuta la curatare si protectie pentru o performanta maxima Shell.

 • O mai buna protectie a motorului
  Shell Helix Diesel Ultra impiedica in continuu formarea depunerilor de funingine pe suprafetele motorului.
 • Protectie mai indelungata multumita rezistentei sporite la oxidare
  Pana la cu 30% mai multa protectie decat alte marci de top, complet sintetice, testate.

Curata activ pentru o performanta maxima Shell

Uleiul de motor Shell Helix Diesel Ultra livreaza tehnologia Shell de curatare de ultima generatie, care ajuta functionarea eficienta a motoarelor diesel la performanta si cu protectie maxime. Funinginea de la combustia diesel creste vascozitatea uleiului si forteaza motorul sa lucreze mai mult. Shell Helix Diesel Ultra este creat pentru a indeparta funinginea de pe suprafetele motorului fara o modificare majora a vascozitatii sale.

Uleiul curata activ motorul si continua sa curga repede, astfel incat motorul functioneaza eficient si mentine performanta si consumul redus de carburant. Uleiul din motorul curat are un acces imbunatatit la suprafete, astfel incat motorul este mai bine protejat.

Puterea exceptionala de curatare si stabilitatea Shell Helix Diesel Ultra la forfecare si oxidare inseamna ca beneficiile sale sunt furnizate pe intreaga durata a intervalului de schimb.

Formula Shell Helix Diesel Ultra este special creata pentru motoarele diesel cu turbo, racire intermediara si injectie directa, de inalta performanta, echipate cu sisteme de recirculare a gazelor de carter si a gazelor de evacuare. Indeplineste specificatiile producatorului vehiculului pentru conditii severe de operare si intervale lungi de schimb.

Uleiul Shell Helix Diesel Ultra asigura performanta si protectia Shell maxime, in baza specificatiilor ACEA si OEM, si curge mai repede fata de alte uleiuri la pornirea motorului (5°C) si la temperaturile de operare (85°C)*.

*ulei 10W-40 in Europa si ulei 20W-50 in afara Europei.

De ce sa folositi Shell Helix Diesel Ultra:

 1. Asigura cea mai buna protectie a motorului impiedicand continuu formarea depunerilor de funingine.
 2. Pana la cu 30% mai multa protectie decat alte marci complet sintetice de top testate.
 3. Curge pana la de 4,5 ori mai repede fata de uleiul 20W-50 la temperatura de pornire.
 4. O mai mare eficienta a carburantului si o pornire la rece mai usoara.
 5. Isi pastreaza vascozitatea si gradul pe intreaga durata a intervalului de schimb.
 6. Reduce volatilitatea uleiului si implicit consumul de ulei si nevoia de completare.
 7. Calatorie mai lina si mai silentioasa.

Recomandat de Scuderia Ferrari

Uleiul Shell Helix este singurul ulei de motor recomandat de Scuderia Ferrari. De aceea Shell Helix nu doar ca se afla la bordul oricarui Ferrari Gran Turismo care iese din Maranello, dar si la bordul fiecarei masini Ferrari de Formula Unu la fiecare competitie.

Specificatii si aprobari

Deoarece calitatea lubrifiantilor variaza, se folosesc criterii universale pentru a descrie performanta si utilizarea uleiurilor. Uleiurile de motor Shell Helix nu doar ca indeplinesc aceste specificatii internationale din ce in ce mai severe, dar de obicei le intrec. Shell Helix Diesel Ultra depaseste urmatoarele specificatii:API CF; ACEA B3/B4; BMW LL-01; MB arobarea 229.5; VW 505 00; Renault RN0700, RN0710; FIAT 9.55535 Z2 (indeplineste cerintele).

Comparativ cu un ulei mineral normal (API SG/CD)