Ajuta la curatare si protectie pentru un raspuns extra

 • O mai buna protectie a motorului
  Shell Helix Diesel HX7 lucreaza mai mult decat uleiurile conventionale pentru a impiedica depunerile de funingine.
 • Protectie mai indelungata multumita rezistentei sporite la oxidare
  Pana la cu 19% mai multa protectie decat alte marci de top, pe baza sintetica, testate.

Puterea de curatare pentru un motor eficient

Uleiul de motor Shell Helix Diesel HX7 foloseste o Tehnologie Speciala de Curatare Activa ajutand functionarea eficienta a motoarelor diesel. Funinginea de la combustia diesel poate creste vascozitatea uleiului si forta motorul sa lucreze mai mult. Shell Helix Diesel HX7 este creat pentru a indeparta funinginea de pe suprafetele motorului fara o modificare majora a vascozitatii sale. Uleiul curata activ motorul si continua sa curga repede, ceea ce ajuta la o functionare mai eficienta a motorului.

In studiile realizate de o agentie independenta de cercetare, soferii au afirmat ca masinile lor aveau un raspuns mai bun dupa trecerea pe ulei Shell Helix Diesel HX7. Uleiul din motorul curat are un acces imbunatatit la suprafete, astfel incat motorul da un raspuns mai rapid si este mai bine protejat.

Puterea exceptionala de curatare si stabilitatea Shell Helix Diesel HX7 la forfecare si oxidare inseamna ca beneficiile sale sunt furnizate pe intreaga durata a intervalului de schimb.

Formula Shell Helix Diesel HX7 este special creata pentru motoarele diesel cu turbo, racire intermediara si injectie directa, de inalta performanta, echipate cu sisteme de recirculare a gazelor de carter si fara filtre de particule. Uleiul indeplineste specificatiile producatorului vehiculului pentru conditii severe de operare.

Soferii au simtit un raspuns mai bun al masinilor dupa trecerea pe ulei Shell Helix Diesel HX7. Sa conduci in Istambul, Turcia, este foarte dificil, pentru ca are unul dintre cele mai severe circuite pornire-oprire din lume. O agentie independenta de cercetare a interogat soferii de pe diferite tipuri de autoturisme cu referire la experientele lor prin oras.

Apoi s-a inlocuit uleiul din autoturisme. Intr-un test orb, mai mult de jumatate dintre cei 147 de soferi ale caror autoturisme au fost alimentate cu Shell Helix Diesel HX7 au observat un raspuns mai bun al masinii. Comentariile tipice au inclus replicile: „Motorul ruleaza mai confortabil” si „Puterea masinii mele a crescut”.

Demonstrat ca va mentine motorul mai curat pentru mai mult timp

Soot and sludge can build up in diesel engines, reduce engine peDemonstrat ca va mentine motorul mai curat pentru mai mult timp.rformance and prevent the oil from protecting the engine components. Tests in independent laboratories showed that Shell Helix Diesel HX7 oil can remove the sludge from a diesel engine. The engine was run with normal motor oil for a typical oil-change interval (125 hours), and sludge built up.

The oil was then replaced with Shell Helix Diesel HX7, and the engine was run again for a similar period. An immediate clean-up effect was seen with Shell Helix Diesel HX7, and, although it contained soot from the previous oil, the Shell Helix Diesel HX7 went on cleaning the engine for the entire test interval.

Shell Helix tests

Funinginea si mizeria se acumuleaza in motoarele diesel, reduc performanta motorului si impiedica uleiul sa protejeze componentele motorului. Teste din laboratoare independente au aratat ca uleiul Shell Helix Diesel HX7 poate indeparta depunerile din motoarele diesel. Motorul a fost rulat cu ulei de motor normal la un interval de schimb tipic (125 de ore), si s-au acumulat depuneri.

Apoi uleiul a fost inlocuit cu Shell Helix Diesel HX7 si s-a rulat din nou motorul pentru un interval de timp similar. Cu Shell Helix Diesel HX7 s-a observat un efect de curatare imediata si, desi continea funingine de la uleiul precedent, Shell Helix Diesel HX7 a continuat sa curete motorul pe toata durata intervalului de testare.

De ce sa folositi Shell Helix Diesel HX7:

 1. Lucreaza mai mult decat uleiurile minerale conventionale impiedicand continuu acumularea depunerilor de funingine pe suprafetele motorului.
 2. Pana la cu 19% mai multa protectie decat alte marci de top, pe baza sintetica, testate.
 3. O mai mare eficienta a carburantului.
 4. Isi pastreaza vascozitatea si gradul pe intreaga durata a intervalului de schimb.
 5. Reduce volatilitatea uleiului si implicit consumul de ulei si nevoia de completare.
 6. O experienta a condusului mai lina, mai silentioasa.

Shell Helix Diesel HX7 depaseste urmatoarele specificatii:

 • API CF
 • ACEA A3/B3/B4
 • MB aprobarea 229.1
 • VW 505 00
 • PSA D Nivelul III

Comparativ cu un ulei mineral normal (API SG/CD)