Ajuta la curatare si protectie pentru un zgomot de motor redus

 • Uleiuri de baza de inalta calitate
  Reduce volatilitatea uleiului si implicit consumul de ulei.
 • Stabilitate buna la oxidare
  Rezista la degradare pe toata durata intervalului de schimb.
 • Tehnologie de Curatare Activa
  Lucreaza mai mult decat uleiurile minerale impiedicand continuu acumularile de funingine.

Un motor mai curat pentru vibratii si zgomot de motor reduse

Motoarele mai curate functioneaza mai eficient. Motoarele eficiente au mai multe sanse de a fi mai line si mai silentioase.

Shell Helix Diesel HX5 foloseste o Tehnologie Speciala de Curatare Activa ajutand functionarea eficienta a motoarelor diesel pentru o calatorie mai lina si mai silentioasa. Funinginea de la combustia diesel creste vascozitatea uleiului, ceea ce forteaza motorul sa lucreze mai mult. Shell Helix Diesel HX5 indeparteaza funinginea de pe suprafetele motorului si reduce rata de formare ulterioara a depunerilor de funingine. Uleiul curata motorul si continua sa curga repede, astfel incat motorul functioneaza eficient si lin. In teste independente, s-a redus vibratia motorului dupa trecerea pe ulei Shell Helix Diesel HX5.

Uleiul din motorul curat curge mai repede acolo unde este nevoie si are un acces imbunatatit la suprafete, astfel incat motorul este mai bine protejat. Beneficiile uleiului Shell Helix HX5 sunt furnizate pe intreaga durata a intervalului de schimb.

Formula Shell Helix Diesel HX5 este special creata pentru motoarele diesel cu aspiratie naturala sau cu turbo, cu injectie indirecta, echipate cu sisteme de recirculare a gazelor de carter.

Demonstrat ca ajuta la curatarea si protectia motorului dumneavoastra

Funinginea si mizeria se acumuleaza in motoarele diesel, reduc performanta motorului si impiedica uleiul sa protejeze componentele motorului. Teste dintr-un laborator independent au demonstrat ca uleiul Shell Helix Diesel HX5 indeparteaza mizeria din motoarele diesel. Motorul a fost rulat cu ulei de motor mineral la un interval de schimb tipic si s-au acumulat depuneri. Apoi s-a inlocuit uleiul cu Shell Helix Diesel HX5 si s-a rulat din nou motorul pentru un interval de timp similar.

Cu Shell Helix Diesel HX5 s-a observat un efect de curatare imediata si, desi continea funingine de la uleiul precedent, Shell Helix Diesel HX7 a reusit sa reduca rata de formare a depunerilor de funingine cu pana la de cinci ori mai mult in comparatie cu uleiul initial.

Un motor care rumeaza mai lin, mai silentios

Motoarele curate ruleaza mai lin. Testele pentru vibratia motorului arata ca aceasta s-a redus cu pana la 6.8% dupa trecerea pe ulei Shell Helix Diesel HX5 cu acelasi nivel scazut al cantitatii de ulei utilizate. Cu Shell Helix Diesel HX5 vibratia motorului s-a redus cu pana la 7.9% cand s-a completat cantitatea de ulei pana la nivelul maxim in comparatie cu vibratia motorului rulat cu un ulei normal la nivelul maxim de cantitate, dupa cum ar putea fi cazul inainte de inlocuirea uleiului.

Testele Shell Helix

Pentru a curata si proteja un motor, uleiul trebuie sa continue sa actioneze pana ce este inlocuit in service. In cazul producatorilor care recomanda intervale de schimb mai lungi, capacitatea uleiului de a-si pastra proprietatile este si mai importanta. Pe toata durata de viata, uleiul trebuie sa disperseze din ce in ce mai multa mizerie, blocand-o si impiedicand reformarea depunerilor in motor.

De ce sa folositi Shell Helix Diesel HX5:

 1. Lucreaza mai mult decat uleiurile de motor obisnuite impiedicand in continuu acumularea depunerilor de funingine pe suprafetele motorului.
 2. Rezista la degradare pe intreaga durata a intervalului de schimb.
 3. Reduce volatilitatea uleiului si implicit consumul de ulei.

Shell Helix Diesel HX5 depaseste urmatoarele specificatii:

 • API CF
 • ACEA A2/B2

Comparativ cu un ulei mineral normal (API SG/CD)