Noua tehnologie RCE a uleiului Shell Advance ajuta la pastrarea motocicletei dumneavoastra in conditie maxima, facand-o sa raspunda la cea mai fina atingere. 

Tehnologia RCE:

  • livreaza o Fiabilitate exceptionala a performantei uleiului printr-o formula atenta cu aditivi de cea mai inalta calitate si uleiuri de baza pentru a spori protectia motorului. Aflati mai multe despre Fiabilitate aici.
  • sporeste Controlul prin ajutarea optimizarii schimbului de viteze, angrenarii line a ambreiajului si impiedicarii patinarii. Aflati mai multe despre Control aici.
  • creste Placerea cursei prin reducerea vibratiilor si amortizarea zgomotului de motor. Aflati mai multe despre Placerea cursei aici.

Tehnologia RCE livreaza fiabilitatea performantei uleiului

Fiabilitatea performantei uleiului duce la protectia sporita a motorului, si implicit la imbunatatirea fiabilitatii vehiculului dumneavoastra. Produsele Shell Advance ofera protectie in cinci puncte cheie: pornire, control oxidare, control depuneri piston, control mizerie si protectia comenzii asupra supapelor si vitezelor.

Protectia pornirii
Uzura motorului incepe chiar de la pornirea motorului, astfel ca vascozitatea la temperaturi joase a lubrifiantilor este cruciala pentru protectia si rularea lina a unei motociclete. Testul de simulare a pornirii la rece verifica performanta lubrifiantilor la temperaturi joase in momentul pornirii motorului rece. Aceste teste au aratat ca uleiurile Shell Advance ajuta la mentinerea vascozitatii adecvate si protejeaza motorul din momentul pornirii acestuia.
Testele au aratat ca Shell Advance Ultra poate curge cu pana la 28% mai repede la temperatura ambientala decat uleiurile conventionale pe baza de minerale (precum Shell Advance AX3).

Graph showing Shell Advance Ultra having best flow rate then AX7 followed by AX5 then AX3

Testele au aratat ca Shell Advance Ultra poate curge cu pana la 28% mai repede la temperatura ambientala decat uleiurile conventionale pe baza de minerale (precum Shell Advance AX3).

Control oxidare

In timp, uleiul din motocicleta dumneavoastra se va degrada. Procesul duce la acumularea de acizi si cresterea vascozitatii uleiului, ceea ce reduce performanta motorului dumneavoastra si protectia pe care o poate oferi uleiul. Controlul superior al oxidarii dat de uleiul Shell Advance ajuta la mentinerea performantei motocicletei dumneavoastra si la protejarea motorului ei pentru o perioada mai lunga de timp.

Uleiurile Shell Advance pentru motociclete contin agenti speciali anti-oxidare care ajuta la contracararea degradarii uleiului si pastrarea vascozitatii acestuia.

Graph showing comparsion of oxidation control. Shell Advance Ultra beat all competitors tested.

Secventele IIIF si IIIG ale testelor API pentru motoare masoara ingrosarea uleiului in urma oxidarii pe durata unor conditii simulate de operare pe autostrada la temperaturi inalte. Vascozitatea uleiului dupa teste este comparata cu uleiul proaspat initial. Graficul arata procentul de ingrosare in urma oxidarii mai redus comparativ cu limitele testelor pe toata gama de produse.

Controlul depunerilor pe pistoane

Daca pistoanele nu sunt pastrate curate, poate avea loc adeziunea inelului, probleme la pornire sau calarea motorului. Aditivii pe care ii folosim in uleiurile Shell Advance ajuta la pastrarea jocului liber al pistoanelor, curatarea motorului, neutralizarea acizilor corozivi ce se formeaza la arderea carburantului si mentinerea vascozitatii uleiului la temperaturi inalte fara a cauza depuneri nedorite.

Graph showing Shell Advance Ultra having best pistion deposit control then AX7, AX5 and AX3

Testele standard din industrie, precum Secventele IIIF si IIIG ale API arata un control excelent al depunerilor pe pistoane, chiar si pentru Shell Advance AX3 si cresterea performantei la nivelurile superioare din gama.

Photos of piston deposits from Shell Advance AX5 compared to other brands. AX5 beat all tested oils

Acestea sunt imagini ale pistoanelor la motoarele de motociclete care au fost supuse unor teste de teren drastice (11,00 km in mediul de trafic dificil din Bangkok). Pistoanele de la motocicletele care au rulat pe Shell Advance AX5 sunt mult mai curate decat cele care au rulat cu alte uleiuri.

Control mizerie

Temperaturile inalte si fortele de forfecare generate de motorul motocicletei pot degrada uleiul si emitand in motor particule mici de carbon. In timp, acestea se pot acumula si forma depuneri. Produsele Shell Advance sunt create pentru a indeparta aceste particule de carbon, ceea ce ajuta la mentinerea performantei motorului si a unor niveluri ridicate de protectie.

Graph showing Shell Advance Ultra having best sludge control then AX7, AX5 and AX3

Secventa VG a testelor standard API din industrie a aratat ca aditivii speciali folositi in uleiurile Shell Advance dau cote mai bune la depuneri comparativ cu limitele admise, si ca sporeste performanta la nivelurile superioare din gama.

Protectia comenzii asupra supapelor si vitezelor

Comanda asupra supapelor este o parte cruciala a motorului acolo unde exista o presiune inalta de contact la temperaturi foarte ridicate. Minimalizarea uzurii acestei componente critice a motorului este importanta. Produsele Shell Advance ofera o protectie excelenta a comenzii asupra supapelor.

Tehnologia RCE livreaza control

Graph showing Shell Advance AX3 valve wear against a competitor brand. AX3 beat the competitior oil.

S-a folosit o instalatie de uzura creata de Shell pentru a simula performanta a doua uleiuri cu privire la uzura comenzii asupra supapelor. Testul, care este creat pentru a reproduce conditiile reale din motor, arata ca Shell Advance AX3 da un volum mai mic de zgarieturi de uzura comparativ cu un ulei rival echivalent.

Graph showing Shell Advance Ultra having best valve wear protection then AX7, AX5 and AX3

Secventa IVA a testului API evalueaza performanta unui lubrifiant la impiedicarea uzurii comenzii asupra supapelor. Rezultatele testelor arata o protectie buna a uzurii comenzii asupra supapelor chiar si pentru Advance AX3, odata cu sporirea performantei la nivelurile superioare din gama.

Frecarea este o forta vitala pentru motociclisti. Majoritatea motocicletelor, spre deosebire de masini, au ambreiajul in baie de ulei, astfel ca performanta uleiului in ansamblul ambreiajului este vitala pentru o accelerare lina si un transfer eficient de putere. Cele mai cruciale si mai lucrate componente ale unui ambreiaj de motocicleta sunt discurile de ambreiaj. O frecare corecta intre discuri duce la o accelerare lina, dand motociclistului senzatia de control asupra motocicletei.

Daca frecarea este prea mica, discul de ambreiaj poate patina si reduce sau chiar impiedica accelerarea. Daca frecarea este prea mare, discurile de ambreiaj pot adera si cauza socuri. Uleiurile Shell Advance livreaza un control demonstrat al frecarii, care le ajuta sa indeplineasca standardele JASO MA si JASO MA2.

Tehnologia RCE livreaza o calatorie mai placuta

Diagram showing Shell Advance oil clutch plate performance

Spre deosebire de conducatorii auto, care sunt bine izolati de zgomotul de motor, motociclistii aproape ca stau direct pe motor. Ceea ce face ca zgomotul si vibratia sa fie factori importanti in calatorie.

Uleiurile pentru motociclete Shell Advance, AX7 si Ultra, contin agenti de imbunatatire a vascozitatii, care le fac foarte stabile la forfecare, ajutand la amortizarea vibratiilor si reducerea zgomotului de motor.

Pe masura ce alegeti niveluri superioare din gama Shell Advance, parametrii de stabilitate la forfecare se imbunatatesc semnificativ.

Graphs showing Shell Advance oil shear stability performance beating all tested competitors.

Shell Advance AX7 si Shell Advance Ultra – ofera o performanta exceptionala a stabilititii la forfecare.

Sus