Fiecare produs Shell Advance este creat pentru protejarea motorului si pastrarea motocicletei dumneavoastra in stare buna de functionare si cu un raspuns perfect. Dati click pe tab-uri pentru a afla mai multe.

Ulei special creat pentru motocicleta

image.1089434564

Shell Advance este creat pentru a va ajuta motorul sa reziste la solicitari, asa ca veti obtine mai mult de la motocicleta dumneavoastra, pentru o perioada mai lunga de timp.

Cu ani in urma se putea pune acelasi ulei si la motociclete si la masini. De atunci, motoarele masinilor si motocicletelor au urmat alte obiective de design. Ceea ce inseamna ca astazi, unele motociclete de strada japoneze de 600cc produc de doua ori mai multi CP pe litru decat o masina sport, cu viteze de operare ce ating 15.000 rmp.

O masina sport cu 105 CP, rezervor de 1.4 litri si o baie de ulei de 3.2 litri are un coeficient de sarcina al uleiului de motor de aproximativ 23. Pe de alta parte, o motocicleta sport cu rezervor de 0.6 litri si 123 CP, cu o baie de ulei de 2.7 litri, are un coeficient de sarcina al uleiului in jur de 76 – aproape de trei ori mai mare decat cel al autoturismului.

Majoritatea motoarelor de motociclete in 4 timpi contin mai putin ulei decat motoarele de automobile, si acel ulei nu doar ca trebuie sa actioneze in interiorul motorului, dar trebuie, de asemenea, sa reziste la suprasolicitarile de la cutia de viteze si sa permita o operare lina a ambreiajului. Uleiurile de motociclete trebuie sa lucreze mult mai mult decat uleiurile de automobile, si tocmai de aceea am creat gama Shell Advance. Acestea sunt uleiuri de motociclete dedicate, avand caracterisitici de performanta excelente, care sunt atinse prin imbinarea cu atentie a uleiurilor de baza de calitate si know-how-ului Shell in crearea formulelor de lubrifianti.

Prin alegerea uleiului Shell Advance, veti sti ca oferiti motocicletei dumneavoastra protectia maxima Shell ajutand-o sa faca fata nivelurilor inalte de solicitare. Cand apasati pe acceleratie, puteti sta linistiti la gandul ca veti obtine maximum de la motocicleta dumneavoastra pentru o perioada mai lunga de timp.

Protectia motoarelor in 4 timpi

Uleiurile Shell Advance sunt un amestec special de uleiuri de baza sintetice, semi-sintetice sau minerale. De asemenea, amestecul contine si aditivi de inalta performanta pentru a oferi o protectie indelungata impotriva solicitarii motorului si pentru a imbunatati curatarea.

Cu uleiurile mai putin sofisticate, fortele puternice de forfecare duc la degradarea modificatorilor de vascozitate care impiedica uleiul sa se subtieze prea mult pe masura ce creste temperatura. Cand are loc aceasta deteriorare, sunt emise in ulei particule mici de carbon, care pot forma depuneri. Acestea pot duce la depuneri de carbon si lacuri, mai ales pe piesele fierbinti ale motorului precum pistoanele si canalele inelului din primul segment, rezultand probleme la pornire, pierdere de putere si incapacitatea de a proteja pistoanele impotriva pierderii de metal. Cu Shell Advance toate acestea sunt minimalizate.

Impiedica acumularea mizeriei
Tehnologia Shell Advance ajuta la impiedicarea degradarii uleiului la motoarele in 4 timpi, astfel incat uleiul continua sa actioneze corespunzator pana la urmatorul schimb de ulei. Detergentii sustin curatenia componentelor prin indepartarea si apoi neutralizarea particulelor de carbon indaratnice care se pot acumula rapid pe piesele lubrifiate in cazul uleiurilor de tehnologii mai putin avansate.

In mediul sever al unui motor de motocicleta modern, uleiul se degradeaza in timp, ceea ce duce la pierderea proprietatilor pe care a fost creat sa le aiba. Degradarea duce la acumularea de acizi si la cresterea vascozitatii uleiului, care la randul ei duce la reducerea performantei motorului dumneavoastra si a nivelului de protectie pe care uleiul il confera componentelor motorului. Tehnologia Shell Advance este creata pentru a prelungi durata de viata a uleiului si a-i pastra formula – ajutand functionarea motorului dumneavoastra in parametrii de fabricatie.

Formula Shell Advance este special creata pentru a beneficia de o gama mai ingusta a gradului de vascozitate, reducand cantitatea de modificatori de vascozitate necesari pentru crearea uleiurilor multigrad pentru motociclete. O cantitate mai mica de modificatori de vascozitate reduce cantitatea de mizerie generata cand se degradeaza, pastrand motorul mai curat pentru o perioada mai indelungata.

Beneficii cheie ale uleiurilor Shell Advance pentru motoarele in 4 timpi

 • Lubrifiere sigura, de lunga durata datorita stabilitatii termice ridicate.
 • Porniri usoare ale motorului si protectia de la inceputul rularii multumita proprietatilor excelente de curgere la rece.
 • Consum redus de ulei de motor datorita stabilitatii ridicate la evaporare.
 • Curatenie de lunga durata prin actiune puternica anti-oxidanta si detergenti de cea mai buna calitate.
 • Acumularea depunerilor este impiedicata prin agenti puternici de dispersie care mentin particulele de carbon in suspensie.
 • Eficacitatea lubrifierii este maximizata prin aditivi anti-spumare.
 • Acumularea de acizi este neutralizata prin aditivi speciali.

Protectia motoarelor in 2 timpi

Uleiul pentru motociclete Shell Advance este special selectionat pentru a oferi protectia maxima Shell tuturor pieselor cheie ale motorului in 2 timpi, mai ales pistoanelor, rulmentilor si sistemului de evacuare. Alegerea aditivilor selectionati depinde de cantitatea de sarcina si atac chimic care trebuie suportate de piesele motocicletei.

Uleiul pentru motorul in 2 timpi este alimentat in motocicleta prin sistemul de alimentare cu carburant. Uleiul si aditivii importanti care il protejeaza se consuma constant prin combustie si se inlocuiesc la un schimb de ulei. Drept rezultat, uleiul este expus numai la piesele mobile pentru o durata scurta de timp inainte de a fi consumat in combustie. De aceea este foarte important ca uleiul sa fie de inalta calitate pentru a oferi protectia de care are nevoie motorul.

image.1089442452

Testele JPI arata ca uleiul Shell Advance VSX2 pentru motoarele in 2 timpi pastreaza motoarele mai curate decat marcile de top rivale. Cu cat este mai mare numarul, cu atat motorul va fi mai curat.

Formula Shell Advance este creata exclusiv pentru a ajuta pastrarea motoarelor si sistemelor de evacuare ale motoarelor de motociclete curate. Folosirea unor uleiuri mai putin sofisticate poate avea drept rezultat o frecare mai ridicata si o uzura mai mare a motocicletei ceea ce duce la eroziunea prin frecare a pistonului si cilindrului, adeziunea inelului pistonului si blocarea rulmentilor – probleme care afecteaza performanta motocicletei si calatoria dumneavoastra. Shell Advance ajuta, de asemenea, la minimalizarea depunerilor in tipul combustiei, reducand probabilitatea blocajelor care pot eventual duce la calarea motorului.

De asemenea, folosirea Shell Advance protejeaza motorul impotriva coroziunii si ajuta la prevenirea altor probleme precum ancrasarea bujiei, pre-aprindere, blocarea sistemului de evacuare si excesul de fum. Toate acestea se adauga la un motor si un sistem de evacuare mai curate, ajutandu-va sa obtineti maximum de la motocicleta dumneavoastra pentru o perioada mai lunga de timp.

In comparatie cu alte marci de top, testele arata ca folosirea de Shell Advance VSX 2 duce la mai putine formatiuni ale depunerilor pe baza de carbon pe diferite tipuri de capete de pistoane sau cilindri. Nivelurile mai ridicate ale depunerilor pot afecta performanta motocicletei si deteriora componentele.

Particularitati cheie ale uleiurilor Shell Advance pentru motoarele in 2 timpi

 • Minima evacuare fum de productie.
 • Productia de niveluri scazute de fum de esapament.
 • Control efectiv impotriva blocarii sistemului de evacuare.
 • Protectie anti-uzura de inalta calitate.
 • Nivel inalt de lubrifiere pentru a asigura ca piesele mobile sunt protejate impotriva contactului metal-pe-metal.
 • Indeplineste sau depaseste cele mai severe specificatii internationale (JASO, ISO, API).

Sus