Noile formule de uleiuri pentru motoare in 4 si 2 timpi sunt evaluate in centrele de cercetare Shell situate in locatii atat de indepartate una de cealalta, precum Germania, Japonia, Tailanda si SUA.

Executam teste de laborator pe 20 sau mai multe formule diferite pentru fiecare grad de ulei pentru a ne asigura ca indeplinesc standardele internationale stabilite de industrie si producatorii de motociclete.

Formulele care trec de prima etapa sunt apoi supuse unor teste exhaustive pe instalatii. Aceste teste realizeaza reglaje fine ale formulei si verifica daca vreun compus nu concureaza cu altul. In timpul testelor la Shell Advance, am modificat formula pentru a obtine cel mai bun mix de aditivi, detergenti si alti compusi ca sa ne asiguram ca motociclistii vor primi cea mai avansata protectie Shell anti-uzura.

Dupa testele pe instalatii, doar unele variante ale formulei de testare sunt trimise in laborator pentru teste extensive de stabilire a standardelor de referinta, folosind o gama larga de motoare de motocicleta. Majoritatea testelor de stabilire a standardelor de referinta pentru uleiurile de motoare in 2 timpi sunt realizate in laboratorul nostru din Japonia, unde trebuie sa indeplinim specificatiile severe stabilite de Organizatia Japoneza de Standarde a Automobilelor (JASO). Testele de stabilire a standardelor de referinta pentru uleiurile de motoare in 4 timpi sunt realizate in Japonia, Europa si SUA, unde avem o gama larga de motoare de motocicleta reprezentative.

Verificam ca Shell Advance sa ajute pastrarea componentelor motorului dumneavoastra curate si sa ofere o protectie maxima Shell anti-uzura. De exemplu, examinam cum uleiurile de testare sunt capabile sa impiedice, sau cel putin sa minimalizeze, acumularea depunerilor de carbon pe componentele motorului si pistoanelor. La motoarele in 2 timpi, se investigheaza si blocarea canalului de evacuare. Diferitele formule prototip sunt de asemenea verificate daca ajuta la maximizarea lubrifierii.

Cel mai adesea, doua dintre uleiurile propuse sunt selectate pentru testele de teren cu motociclisti mergand de la motociclisti profesionisti la motociclistul obisnuit de pe strada. Ei testeaza uleiul in diferite colturi ale lumii, atat in mediul urban, cat si in cel rural. De asemenea, folosim testele pentru a evalua munca de cercetare asupra altor lubrifianti precum uleiurile de lant si agentii de curatare.

Este un angajament riguros la testari asigura ca gama Shell Advance va va asigura intotdeauna uleiul potrivit de care aveti nevoie pentru motocicleta dumneavoastra. Indiferent cat de nou sau de vechi este motorul dumneavoastra, veti sti ca Shell Advance va va ajuta sa va bucurati de calatorie si va va proteja investitia pentru o perioada mai lunga de timp.