Parteneriatul tehnic dintre Shell si Ducati Corse este o relatie strategica in care ambele parti imbratiseaza dezvoltarea tehnologica. Programul este extensiv, acoperind suportul si expertiza tehnica, plus dezvoltarea de produse si asigurarea de lubrifianti personalizati Shell Advance si combustibil Shell V-Power pentru competitii.

Acest parteneriat tehnic s-a dezvoltat pe parcursul ultimilor 11 ani si a devenit unul dintre cele mai puternice din lumea motociclista producand pana in prezent 6 titluri la campionatul World Superbike la motociclisti si 9 titluri la producatori. In 2003 Shell a fost alaturi de Ducati in topul clasamentelor la intrecerile sportive pe doua roti, MotoGP, si in 2007 au castigat primul lor titlu la Campionatele mondiale de motociclism, prima data dupa 33 de ani cand un producator din afara Japoniei a castigat titlul. Esenta acestei relatii este pasiunea comuna pentru tehnologie.

Lubrifiantul Shell Advance pentru curse joaca un rol integral in energizarea si protejarea motoarelor Ducati in Moto GP. Amestecul personalizat este creat pentru reducerea frecarii si sporirea puterii, precum si pentru mentinerea performantei motorului si cutiei de viteze prin ajutorul oferit protejarii impotriva uzurii metalelor. Lubrifiantul Shell Advance pentru curse a fost optimizat pentru a livra performanta maxima Shell si pentru a elibera o putere noua, pastrandu-si in acelasi timp proprietatile de protectie pe intreaga durata a fiecarei sesiuni pe pista.

In 2011, 12 chimisti, ingineri si tehnicieni vor contribui la parteneriatul tehnic dintre SheIl si Ducati Corse, investind aproape 2500 de ore in cercetarea si dezvoltarea de combustibili si lubrifianti competitionali pentru Ducati Corse. Avand baza operationala in Centrul Tehnologic Shell din Laboratorul PAE, Hamburg, Germania, si efectuand vizite regulate la fabrica Ducati din Bologna, Shell lucreaza indeaproape alaturi de Ducati pentru a se asigura ca lubrifiantii si combustibilii pentru curse sunt optimizati pentru motocicletele lor din MotoGP si conformandu-se in acelasi timp la regulamentele campionatului.

“In MotoGP, lubrifiantul pentru curse are trei functii principale,” explica Managerul de Proiect Dezvoltare Lubrifianti Shell & Ducati, Michael Knaak. “Mai intai, este creat sa reduca frecarea pentru a creste puterea. In al doilea rand, mentine performanta cutiei de viteze. In al treilea, si poate cel mai important, trebuie sa protejeze toate partile mobile, asigurand ca motocicleta este fiabila si atinge linia de sosire, ideal, pe locul intai!’

Shell lucreaza intotdeauna cu Ducati pentru a livra un lubrifiant care sa produca mai multa putere, mentinand in acelasi timp fiabilitatea. Acest echilibru este important, deoarece regulile MotoGP stipuleaza ca fiecare echipa, inclusiv Ducati, poate folosi doar sase motoare pe sezon in 2011.

Alessandro Cicognani, Director de Proiect Ducati Corse MotoGP: “Parteneriatul cu Shell a mers din forta in forta. Shell Advance este central in oferirea protectiei de care au nevoie motoarele pe durata unui sezon solicitant. Solicitarea asupra motorului este foarte ridicata in competitii, astfel ca aportul Shell la mentinerea performantei inalte a motorului pe parcursul a mai multe curse este foarte important.”

Angajamentul Shell pentru inovatie prin motociclism nu este doar vital pentru Ducati Corse, dar de asemenea formeaza parte integranta dintr-un program extensiv de cercetare si dezvoltare care este important in fabricarea de combustibili si lubrifianti de strada pentru motociclistii din intreaga lume.