Potrivit datelor sale din 2020, Consortiul pentru Sustenabilitate spune ca dimensiunea unei companii nu este un factor determinant pentru imbunatatirea sustenabilitatii si transparentei lanturilor de distributie si aprovizionare pentru bunurile de larg consum.
Consortiul pentru Sustenabilitate (TSC) a dat recent publicitatii cel de-al patrulea sau raport THESIS Industry Insights: Performanta in functie de Dimensiunea Companiei, ce a a avut la baza date din sistemul sau de informatii privind sustenabilitatea, THESIS, care ii ajuta sa evalueze si sa comunice progresul unui brand si al unui producator in ceea ce priveste sustenabilitatea lanturilor de aprovizionare si distributie.
Potrivit datelor din 2020, dimensiunea unei companii nu este un factor determinant in imbunatatirea sustenabilitatii si transparentei lanturilor de aprovizionare si distributie ale bunurilor de consum.
TSC a testat ipoteza cu privire la dimensiunea companiei, incepand de la organizatii cu un venit anual mai mic de 1 milion de dolari si ajungand pana la companii cu un venit anual de peste 1 miliard de dolari. Datele arata ca indiferent de extrema in care se afla o companie din punct de vedere al dimensiunilor sale, nu exista practic nicio diferenta in performanta privind sustenabilitatea in sistemul THESIS al TSC.
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) se confrunta cu mai multe obstacole in parcursul lor catre succes, comparativ cu omoloagele lor mai mari. Potrivit datelor TSC, IMM-urile au in general avantaje care includ influenta superioara a valorilor personale ale directorilor executivi si capacitatea de a acorda o atentie mai mare factorilor non-economici care favorizeaza sustenabilitatea. Printre obstacolele care stau in calea IMM-urilor se numara lipsa de timp, de resurse si de cunostinte, dar si faptul ca au dificultati in a pleda pentru sustenabilitate. Companiile mai mari, in schimb, sunt mai predispuse sa se implice in practici legate de documente formale, sunt mai capabile sa comunice cu factorii de decizie si au o probabilitate mai mare de a se ocupa de problemele materiale relevante.
“Privind datele THESIS, suntem incantati sa constatam ca intreprinderile mici si mijlocii fac aceleasi imbunatatiri ca si companiile mari, daca nu chiar unele mai importante”, a spus Jessica Ginger, director senior la TSC, pentru THESIS Impact, in cadrul unui comunicat de presa. “Acum stim ca daca desemnam cel putin o persoana care sa se ocupe de integrarea practicilor de sustenabilitate in afacere, indiferent de dimensiunile acesteia, imbunatatirile importante in ceea ce priveste sustenabilitatea lanturilor de aprovizionare-distributie sunt posibile”.
TSC a descoperit, de asemenea, ca angajatii specializati pe sustenabilitate sunt extrem de importanti pentru a determina schimbari importante. Aproximativ 25% dintre companiile care nu au avut angajati pe segmentul sustenabilitate au raportat ca au facut schimbari in ceea ce priveste produsele sustenabile sau designul ambalajelor, in timp ce dintre companiile cu angajati in domeniul sustenabilitatii, 40% au facut aceste schimbari.
Foto: freepik