Menu

Parteneri de drum catre un viitor sustenabil

ULTIMA GENERATIE DE ULEIURI SHELL CU AMPRENTA NEUTRA DE CARBON

Cand vine vorba despre alegerea produsului adecvat pentru masina ta, Shell stie ca sustenabilitatea si mediul joaca un rol din ce in ce mai important in procesul decizional. Consumatorii din intreaga lume se asteapta in acest moment ca brandurile sa ofere produse sustenabile, 74% dintre ei ridicand probleme ce tin de mediu. La Shell, responsabilitatea de a te ajuta sa faci cea mai buna alegere – una benefica atat pentru masina, cat si pentru planeta – este primordiala.

Astfel, Shell a colaborat cu partenerul sau pe termen lung, Hyundai Motor Company, pentru a lansa o gama noua de lubrifianti – Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral – lubrifianti cu amprenta neutral de carbon, de inalta performanta.

Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral nu ofera doar performanta extrem de ridicata la care te astepti deja, ci este si eficient ca si consum energetic si, in plus, genereaza mai putine emisii, gratie cantitatii de CO2 evitate la fiecare litru de combustibil economisit.
Insa acesta este doar unul dintre beneficiile pentru mediu. Shell urmeaza un proces in trei pasi pentru a face ca acest produs sa fie in intregime neutru din punct de vedere al carbonului.

Trei pasi pentru neutralitatea la carbon

Pasul 1

Eficienta energetica pe tot parcursul ciclului de viata.
Shell monitorizeaza toate emisiile de dioxid de carbon create de-a lungul ciclului de viata al uleiului Shell Helix Ultra 0W Carbon Neutral, incluzand aici rafinarea uleiului de baza, transportul, utilizarea si tratamentul aplicat la finele ciclului de viata.

Pasul 2

Are un ambalaj sustenabil.
Ambalajele uleiurilor Shell Helix Ultra AH 0Q sunt produse din pana la 40% PCR (rasina post-consum)/plastic reciclat.

Pasul 3

Compensarea cu credite de carbon bazate pe natura.
Pentru a compensa emisiile inevitabile, Shell foloseste un program de compensare cu credite de carbon, care ii permite sa investeasca intr-un portofoliu de Solutii bazate pe Natura. Aceste proiecte inspirationale sunt gandite pentru a proteja, a crea sau pentru a redezvolta ecosisteme naturale precum paduri, pajisti si zone umede, pentru a absorbi gazele cu efect de sera din atmosfera.
Pentru fiecare tona de dioxid de carbon evitata sau eliminata in urma utilizarii acestor solutii, este emis un credit de carbon. Proiectele sunt verificate independent pentru a garanta calitatea si eficienta lor.

Ca parte a angajamentului sau permanent de a crea optiuni mai sustenabile de produse, Shell investeste intens in Cercetarea si Dezvoltarea lubrifiantilor sai. Aceasta are ca rezultat inovatia care sprijina nevoile in permanenta evolutie ale clientilor Shell, fara a face, insa, rabat de la calitate si performanta.

Shell se mandreste cu colaborarea cu Hyundai pentru lansarea Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral, un lubrifiant care garanteaza o performanta superioara si o experienta mai lina de condus – toate acestea in timp ce isi ajuta clientii sa participle activ la reducerea emisiilor de carbon.

*Sursa Shell Insights + Kantar, Noiembrie 2019
*Pe baza datelor de consum ACEA M 111 prin comparatie cu uleiurile de referinta ale industriei

Share This