Furnizorul global de infrastructura pentru energie curata, Grasshoper Energy, a semnat recent un parteneriat cu antreprenorul roman Stefan Sturdza pentru a dezvolta, a construi si a opera proiecte solare in valoare de 1 GW in Romania, investind in acestea 1 miliard de dolari (1.13 miliarde de euro) pana in 2030.
“Romania este o piata foarte importanta in Uniunea Europeana, iar acest acord reflecta evolutiile pozitive in materie de investitii in energie curata, angajamentul de a combate schimbarea climatica si ambitia de a atrage si promova proiecte de energie regenerabila si curata in tara”, se arata intr-un comunicat de presa al Grasshoper Energy.
“Grasshoper este onorat sa joace un rol in furnizarea catre Romania a celor mai noi inovatii in materie de infrastructura pentru energie curata, precum si in sprijinirea Romaniei si Europei in combaterea schimbarii climatice, cea mai mare provocare cu care se confrunta lumea de astazi” a spus CEO-ul Grasshoper Energy, Azeem M. Qureshi.
Guvernul roman are ca scop sa isi ridice capacitatea de generare de energie regenerabila cu 7GW pana in 2030, pentru a atinge noul obiectiv ambitios al tarii de a genera 30.7% din necesarul sau energetic total din surse regenerabile, pana in 2030.
Acest parteneriat reprezinta prima etapa in obiectivul Grasshoper de a sprijini Romania in indeplinirea obiectivelor sale privind capacitatea, a mai aratat compania canadiana.
“Acest parteneriat interesant cu Grasshoper Energy va pava drumul catre o infrastructura energetica mai sustenabila in Romania si catre o pozitie mai buna pe care tara noastra o va avea pe piata europeana de energie sustenabila. Guvernul a stabilit borne foarte importante si foarte agresive in sensul cresterii capacitatii noastre de generare a energiei curate si este sarcina noastra sa il sprijinim in atingerea acestor targeturi importante si in asigurarea unui viitor mai bun si mai verde pentru Romania” a spus Printul Sturdza.
Infiintata in 2007, Grasshoper Energy este o companie canadiana globala, orientata pe dezvoltare, achizitie si actionariat pe termen lung a activelor din sfera energiei curate. Compania detine in prezent 1.8 miliarde de active in sfera energiei curate, precum si o retea de dezvoltare globala in valoare de 6.5 miliarde de dolari.
Stefan Sturdza este fiul aristocratului si magnatului roman Dimitrie Sturdza, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania.
Foto: freepik